Vooropleiding Autonoom Beeldend Kunstenaar

Deze module is ontwikkeld voor iedereen die de Vakopleiding Beeldend Kunstenaar van Kunstacademie Friesland wil volgen, maar nog onvoldoende basis heeft of twijfelt of de manier van werken op de Vakopleiding bij je past. De vooropleiding is ook toegankelijk voor studenten die niet van plan zijn om onze vakopleiding te gaan volgen, maar zich wel verder willen ontwikkelen op beeldend gebied. Voor de vooropleiding is geen toelatingsgesprek of -toets nodig.

Als je wilt oriënteren of je de (Vakopleiding) beroepsopleiding wilt gaan doen, dan is de Vooropleiding een mogelijkheid om dit te onderzoeken.

In 24 bijeenkomsten proef je alvast aan het beeldend kunstenaarschap. We werken in lesblokken van een aantal bijeenkomsten. In elk blok kom je in aanraking met een ander medium en andere thematische uitgangspunten. De opdrachten die je krijgt zul je deels thuis moeten maken. We stimuleren het gebruik van een logboek waarin je op diverse manieren (schetsen, notities, proefjes, foto’s, knipsels, etc.), verslag doet van je werkproces, je ervaringen en observaties.

In de Vooropleiding maak je kennis met verschillende aspecten van het kunstenaarsschap en je maakt veel verschillende werken. Met die verschillende werken, stel je een portfiolio samen. Dit portfolio kun je laten zien bij een toelating voor een Kunstopleiding.

Lesblokken
De lesblokken zijn als volgt ingedeeld, met de volgende docenten: 4 lessen 3d door Machiel Braaksma 4 lessen fotografie en video 4 lessen out of the box (tekenen en schilderen) 3 lessen modeltekenen 4 lessen thematisch werken 4 lessen mixed graphics 1 eindevaluatie door meer docenten. Na positieve afsluiting van de eindevaluatie, wordt je toegelaten tot de beroepsopleiding.

De verschillend lesblokken samen bestaan uit totaal 24 lessen. Er kan een wijziging plaatsvinden in keuze docent en de lengte van een bepaald lesblok

“In de Vooropleiding heb kennis gemaakt met disciplines die ik niet kende, het verraste me en bracht me een nieuwe kijk op kunst maken”

Jantine Brouwer

Contact opnemen

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust: 058 – 213 6542 of info@kafrl.nl. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

(Loading)