Vooropleiding Autonoom Beeldend Kunstenaar

Deze module is ontwikkeld voor iedereen die de Beroepsopleiding Beeldend Kunstenaar van Kunstacademie Friesland wil volgen, maar nog onvoldoende basis heeft of twijfelt of de manier van werken op de Beroepsopleiding bij je past. De vooropleiding is ook toegankelijk voor studenten die niet van plan zijn om onze Beroepsopleiding te gaan volgen, maar zich wel verder willen ontwikkelen op beeldend gebied. Voor de vooropleiding is geen toelatingsgesprek of -toets nodig.

Als je wilt oriënteren of je de Beroepsopleiding wilt gaan doen, dan is de Vooropleiding een mogelijkheid om dit te onderzoeken.

In 24 bijeenkomsten op maandagavond of 12 bijeenkomsten op zaterdag proef je alvast aan het beeldend kunstenaarschap. We werken in lesblokken van een aantal bijeenkomsten. In elk blok kom je in aanraking met een ander medium en andere thematische uitgangspunten. Je maakt kennis met het werkproces van de kunstenaar (stapsgewijs onderzoeken, materiaalexperimenten en keuzes maken). De opdrachten die je krijgt zul je deels thuis moeten maken. We stimuleren het gebruik van een logboek waarin je op diverse manieren (schetsen, notities, proefjes, foto’s, knipsels, etc.), verslag doet van je werkproces, je ervaringen en observaties.

In de Vooropleiding maak je kennis met verschillende aspecten van het kunstenaarschap en je maakt veel verschillende werken. Met die verschillende werken, stel je een portfolio samen. Dit portfolio kun je laten zien bij een toelating voor een Kunstopleiding.

Wat leer je:

Ruimtelijk werken, fotografie (video), out of the box (schilder- en tekentechniek), modeltekenen, thematisch werken en je eigen thema. Er is 1 eindevaluatie door meer docenten. De eindevaluatie kun je zien als instaptoets om toegelaten te worden tot de beroepsopleiding. In totaal zijn het 24 lessen op avond van 19:30 – 22:00 uur of 12 zaterdagen van 9:30 – 15:30 uur.

In ket kort:

  • Beginners maken kennis met diverse werkwijzen.
  • Gevorderden verdiepen zich qua techniek en inhoud.
  • Als je breed geïnteresseerd bent, maar niet weet wat je zoal kunt kiezen.
  • Leer verschillende docenten kennen.
  • Ervaar diverse disciplines zoals : grafiek, fotografie, schilderen, ruimtelijk werken, modeltekenen en thematisch werken.
  • Als je met kunst bezig wilt, maar niet weet wat je het beste ligt.
  • Als je de beroepsopleiding wilt volgen, maar geen portfolio)*  hebt.
  • Vanaf 17 jaar.

*Portfolio: een map met werk en/of schetsboeken om mee te nemen naar een toelatingsgesprek.

“In de Vooropleiding heb kennis gemaakt met disciplines die ik niet kende, het verraste me en bracht me een nieuwe kijk op kunst maken”

Jantine Brouwer

Contact opnemen

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust: 058 – 213 6542 of info@kafrl.nl. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

(Loading)
Loading...