Da Vinci Talents

voor creatieve makers die verder willen

In het najaar van 2023 starten Kunstacademie Friesland en Junior Art Academie met een nieuw initiatief: Da Vinci Talents. Hier kunnen 17–21-jarigen zich (verder) ontwikkelen als creatief maker en zich oriënteren op beroepsopleidingen in de kunst, zoals NHL- Stenden of Minerva.

Motivatie voor dit initiatief

In Friesland kun je als jongere via ‘n Meeuw je ontwikkelen tot theatermaker, als danser kun je terecht bij verschillende topopleidingen, en als topsporter zijn er mogelijkheden te over. Maar waar is de plek voor andere creatieve, kunstzinnig begaafde jongeren? De Kunstacademie Friesland wil met haar initiatief Da Vinci Talentstroom deze talentvolle jongeren zo’n plek bieden. Hieraan zijn goede docenten verbonden met een eigen kunstenaarspraktijk die deze jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling tot creatief maker. Conceptueel denken, verbeelden, technisch vaardig worden, materiaalkennis, het maakt allemaal onderdeel uit van Da Vinci Talents.

Wat kun je verwachten?

Na aanmelding start de Da Vinci Talents met een toelatingsgesprek. Je laat zien wat je al hebt gedaan en je wordt bevraagd op je nieuwsgierigheid in het maken. Het traject omvat verschillende thema’s begeleid door verschillende docenten met een eigen kunstpraktijk. Je maakt kennis met diverse materialen en technieken om je vaardigheden te vergroten. Zo ontwikkel je jouw blik als maker en kunstenaar: ontdekkend, experimenterend, verbeeldend, reflecterend. En als resultaat heb je een portfolio opgebouwd die je mee kunt nemen naar de toelating tot een beroepsopleiding in de kunst: Docent Beeldend, Gamedesigner, beeldend kunstenaar of iets anders.

Op 30 december organiseren we een evenement waarbij je kunt ervaren of het wat voor jou is.

Deelnemen

Begin 2024 start de Da Vinci Talents vervolgens met een serie dagdelen op zaterdagen tot juni.

Heb je belangstelling, vul je naam/emailadres in, dan houden we je op de hoogte zodra we starten.

(Loading)
Loading...