Docenten

De docenten/beeldend kunstenaars van Kunstacademie Friesland, met alle deskundigheden en specialiteiten in diverse disciplines, zetten hun deskundigheid en persoonlijke aandacht in. Hierdoor is studeren aan Kunstacademie Friesland tóp! Hieronder de docenten die je het vaakst tegenkomt. Klik op de afbeelding om meer te lezen en te bekijken over deze toppers.

Vacature docenten

Als docent voor Kunstacademie Friesland ben je zzp-er. Je hebt een ondernemende mindset en staat met een been in de kunstpraktijk en met het andere in het onderwijs*. Je schrijft – binnen de kaders van ons curriculum – zelf je eigen lesprogramma’s en denkt daarnaast graag mee in het verder ontwikkelen van onze academie.We staan op dit moment open voor docenten in de volgende disciplines:

-Schilderen & tekenen; een échte allrounder met kennis van figuratief en abstract werken met verschillende technieken en materialen,  die ook plein-air kan werken.

-Mixed media; kunstenaars die in verschillende disciplines of met verschillende materialen werken. Dit mag ook digitaal zijn.

-Installatie & ruimtelijk; kunstenaars die op hedendaagse manier ruimtelijk werken.

-Kunsttheorie; docenten die op een aansprekende, interactieve manier kunsttheorie en kunstgeschiedenis kunnen geven.

-Coachingtrajecten; in de afstudeerfase worden onze studenten individueel gecoacht bij zowel beeldende als theoretische opdrachten op HBO niveau.

-Op de Kunstacademie Friesland is het uitgangspunt dat de lessen gegeven worden door kunstenaars die ook docent zijn. Ben je kunstenaar met veel lesgeefervaring, maar geen eerstegraads onderwijsbevoegdheid, informeer dan naar de mogelijkheden.

-Stuur je brief en cv naar d.boersma@kafrl.nl (in onderwerp: vacature) Vermeld daarbij je website en de socials waar je werk op te zien is.

Onze docenten

Loading...