Plein Air: Schildervakantie in Friesland/Nederland

Creatieve workshops, tekenen en schilderen als betaalbare schildervakantie?

In de zomer van 2023 staat jouw atelier buiten in Friesland!

Om plein air te leren schilderen hoef je niet naar Frankrijk. Een betaalbare schildervakantie is mogelijk in Friesland. Met name het mooie landschap in Gaasterland is schilderachtig en geschikt voor een creatieve schildercursus in de zomervakantie. Zoek je een weekje schilderen in de zomer, kies voor 1 van de buitenschilderweken georganiseerd door Kunstacademie Friesland.

“Plein air” is frans voor “buitenshuis”.

Van oudsher wordt het begrip “plein air” gebruikt door kunstenaars die het landschap buiten wilden schilderen. Kunstacademie Friesland heeft een lange geschiedenis van plein air schilderen. De Kunstenaar/docenten trekken er in de zomer graag op uit met deelnemers die willen leren schilderen. Een vakantie voor deelnemers die hun passie willen uitbreiden met nieuwe ervaringen en kennis verdiepen. Dus, zet je zonnebril op en maak kunst!

Waarom plein air schilderen in de zomer?
✅  Bijzondere landschappen
✅  Voor beginners en gevorderden
✅  Les van professionele kunstenaar-docenten
✅  Lekker buiten werken
✅  Voor liefhebbers van natuur en kunst maken
✅  Eenmalige workshop of week!


“Alleen of samen, veel of weinig ervaring, iedereen is welkom. Buiten (leren) schilderen blijkt een geweldige ervaring voor deelnemers. Zelf wordt ik altijd blij van het samen schilderen in de natuur”. (Kunstenaar-docent Doet Boersma)

Bekijken en inschrijven
Bekijk de locaties waar de plein air lessen gegeven worden en kies 1 of meerdere data. Je kiest je eigen lesdag(-en).
Inschrijven kan online, via de mail of telefonisch.

Loading...