Keramiek voor absolute beginners of gevorderden!

Lekker met je handen in de klei en objecten maken? Krijg lessen in keramiek in Friesland, een keramiek opleiding kan je zeggen.
Beginners leren basistechnieken en gevorderden werken aan eigen projecten. Aan het eind van de cursus kan een beginner kleine objecten maken en gevorderden hebben eigen keramische objecten gemaakt. 

Voor ieder die graag met klei wil werken en objecten wil leren maken. Het werken met klei is een eeuwenoud ambacht. Ons aanbod in keramiek is zowel geschikt voor absolute beginners als gevorderden.

  • Ontwikkel, verdiep en inspireer jezelf
  • Keramiek voor beginners en gevorderden
  • Leer werken met keramiek met div. materialen
  • Krijg les van professionele docenten

“Ik stimuleer cursisten graag om vrij te kunnen vormgeven in klei, om een eigen weg en stijl te vinden. Nieuwsgierigheid, het experimenteren met techniek en materiaal, onderzoeken, ontdekken en anders leren kijken zijn daarbij belangrijk om verder te komen”.  

docent Liesbeth Daale

Voor wie is keramiek bedoeld?

Iedereen die iets met kunst en creativiteit wil doen is welkom! Alle cursussen en workshops zijn voor (absolute) beginners en gevorderden. Ons kunstonderwijs is voor iedereen. Geïnteresseerd? Reserveer nu jouw plekje via ons aanbod, of telefonisch. Een totaaloverzicht van onze workshops en cursussen vind je hier.

Dit nieuwe studiejaar staat ook in de ban van ruimtelijk werken waaronder aanbod hebben over beeldhouwen, keramiek, boetseren en nog veel meer! Voor meer informatie en aanmelden klik je op de link van een specifiek aanbod. Wij bieden diverse ruimtelijke lessen aan, je vindt ze in ons aanbod . In dit overzicht zie je ook wanneer je kunt starten en wat de kosten zijn.


“Toeval speelt een rol bij deze techniek. Het is erg leuk om te zien dat werkstukken verrassen. En dat mensen met mooie dingen en een keramische ervaring rijker naar huis gaan na een dag stoken”.  

Over Raku stoken | docent Foppe Boersma

Ik wil leren werken met Keramiek

  • Keramiek 12x: start in september 2022. Je leert Basis technieken: duimpot, rollen klei, platen en steunmal. Werken met kleislib (engobe) en glazuur. Gevorderden: verdieping opbouw en glazuur,  eigen ideeën vormgeven en een (eigen) thema onderzoeken en uitwerken.

Specialisme: Raku & Tuindieren

  • Tuindieren maken: Maak met roodbakkende klei een tuinbeeld van een dier. Een egel, kikker, kwartel, kat?
  • Raku stoken: Je gaat bezig met klei, leert opbouwen, met platen werken en je leert kleur en glazuur aanbrengen, wat uiteindelijk gaat bakken in de buitenoven. De resultaten zorgen vaak voor spannende en verrassende effecten. 

Waar worden de keramiek lessen gegeven?

Keramiek Friesland is vanaf augustus, tijdens ons zomerprogramma. Daarna in september volgen meerdaagse cursussen. Beide cursussen worden gegeven op onze locatie in Leeuwarden, Groningerstraatweg 354.

Bij elke cursus of workshop wordt aangegeven waar deze plaatsvindt, bekijk hier ons aanbod.

Ook interessant: Ik wil leren….

Loading...