Skip to content

Coaching van jou als kunstenaar - aan de top of in de dop

Je visie versterken, een reflectiegesprek of gecoacht worden als kunstenaar?

Coaching van jou als kunstenaar - aan de top of in de dop

Wil jij nieuwe inzichten blijven opdoen, je visie als kunstenaar versterken, regelmatig een reflectiegesprek, of voor langere tijd gecoacht worden als beginnend of ervaren kunstenaar?

Bij ons vind je een betrokken en kundige coach.

 • ontwikkel, verdiep en inspireer jezelf
 • Laat een coach meekijken en meedenken
 • Leer een visie ontwikkelen op je werk
 • Professionele docenten
 • Hulp van een coach bij je beroepspraktijk
 • Keuze uit meerdere professionele kunstenaars en docenten

Individuele coaching van jou als kunstenaar

Wij bieden individuele coaching voor elke (aankomend) beeldend kunstenaar die zich verder wil ontwikkelen onder professionele begeleiding. De coaching kan gericht zijn op de inhoudelijke kant van je werk, maar ook op de praktische en de zakelijke aspecten van het kunstenaarschap.
Door gesprekken, reflectie of opdrachten krijg je handvatten om nieuwe stappen te zetten. Vervolgens kun jij meer richting geven aan je werk(proces) en een duidelijker (toekomst)beeld vormen van jezelf als kunstenaar.

Eenmalig of een traject

Wij coachen jou wanneer en hoe jij dat wilt. Zo kun je (meerdere keren) eenmalige coaching aanvragen maar ook een traject van 12 of 24 weken. Op deze pagina vertelt iedere coach over zijn/haar werkterrein, expertise en werkwijze. Zo kun je kijken welke coach het best bij jou en je doelen past. Onze coaches zijn CRKBO-geregistreerd, hebben ieder een eigen artistieke praktijk en hebben de gedragscode Coachen KAF ondertekend.

Aanmelden, adviesgesprek of vragen?

Voor een vrijblijvend adviesgesprek, aanmelding of meer informatie kun je mailen of bellen met Natasja Knap. Zij is bereikbaar via n.knap@kafrl.nl of 06 4632 4790.

Waaraan kun je denken bij onze coaching?

Reflectiegesprek of inhoudelijke werkbespreking

Wil je niet meteen een traject, of alleen begeleiding op het moment dat jij er behoefte aan hebt? Kies dan voor een eenmalig reflectiegesprek of inhoudelijke werkbespreking. Ook als je wensen, voorkeuren of doelen nog niet helder voor je zijn, is een eenmalige afspraak geschikt. We kunnen het helder krijgen van jouw wensen en voorkeuren ook als doel stellen voor het eerste coachingsgesprek.

Interesse? Lees meer over eenmalige coaching.

 

Coaching inhoudelijk werkproces en kunstenaarschap

Dit individuele coachingstraject is bedoeld voor kunstenaars die begeleiding willen bij een specifieke project of die zich inhoudelijk (in werk en visie) verder willen ontwikkelen. Je kunt begeleid worden bij:

 • het opstarten en voortzetten van je persoonlijke werkproces,
 • het zetten van nieuwe stappen in je beeldende werk,
 • het maken van keuzes om de zeggingskracht van jouw werk te versterken of
 • het duidelijk krijgen van jouw artistieke visie.

Interesse? Lees meer over deze vorm van coaching.

‘Na de coachingsgesprekken kan ik beter omgaan met kritiek op mijn werk en weet ik beter te omschrijven waar mijn werk over gaat. Dat draagt bij aan mijn zelfverzekerdheid.’ - Janny de Jong, kunstenares.

- Janny de Jong, kunstenares –

Coaching beroepspraktijk en ondernemerschap

Als zelfstandig beeldend kunstenaar heb je meer kwaliteiten nodig dan alleen een artistieke visie en je vakmanschap. Heb je behoefte aan deskundig advies over je werk of jouw beroepspraktijk als kunstenaar? In dit individuele coachingstraject kun je zaken voorleggen als:

 

 • het opbouwen en uitbouwen van je beroepspraktijk,
 • jouw portfolio,
 • je prijsniveau,
 • exposure of verkoopmogelijkheden,
 • netwerken,
 • jouw artist statement en andere artistieke teksten.

 

Geïnteresseerd? Lees meer over deze vorm van coaching.

Coaching-3

Aanmelden, adviesgesprek of vragen?

Voor een vrijblijvend adviesgesprek, aanmelding of meer informatie kun je mailen of bellen met Natasja Knap. Zij is bereikbaar via n.knap@kafrl.nl of 06 4632 4790.

“Vaak word ik gevraagd om te helpen een prijs te bepalen voor kunstwerken. Dat is niet eenvoudig, maar wel belangrijk. Ik help graag om een grondslag te creëren die past bij de kunstenaar en de kunst.” 

- Doet Boersma, beeldend kunstenaar en docent ‘Coaching beroepspraktijk en ondernemerschap’.-

Misschien heb je ook interesse in ?