Vooropleiding

Deze module is ontwikkeld voor iedereen die de Vakopleiding Beeldend Kunstenaar van Kunstacademie Friesland wil volgen, maar nog onvoldoende basis heeft of twijfelt of de manier van werken op de Vakopleiding bij je past. De vooropleiding is ook toegankelijk voor studenten die niet van plan zijn om onze vakopleiding te gaan volgen, maar zich wel verder willen ontwikkelen op beeldend gebied. Voor de vooropleiding is geen toelatingsgesprek of -toets nodig.

De woensdagavond is volgeboekt er is een extra cursus gepland op de maandagavond!

In 24 bijeenkomsten proef je alvast aan het beeldend kunstenaarschap. We werken in lesblokken van een aantal bijeenkomsten. In elk blok kom je in aanraking met een ander medium en andere thematische uitgangspunten. Ook organiseren we een begeleid tentoonstellingsbezoek. De opdrachten die je krijgt zul je deels thuis moeten maken. We stimuleren het gebruik van een logboek waarin je op diverse manieren (schetsen, notities, proefjes, foto’s, knipsels, etc.), verslag doet van je werkproces, je ervaringen en observaties.

 

Indeling lessen

4 lessen 3d van Machiel Braaksma

4 lessen fotografie en video, van Nynke Venema

4 lessen mixed graphics van Stern Nijland of Jamilla Beukema

4 lessen werken aan een project van Machiel Braaksma

3 lessen modeltekenen  Eveline van der Pas

4 lessen out of the box (schilderen en tekenen)  Laura Boomsma

1 afsluitende evaluatie

Deze volgorde van lessen ligt niet vast. Het kan zijn dat er soms van docent gewisseld wordt en dat het ene blok een les meer of minder krijgt dan een ander lesblok.

 

 

Inschrijven

Je kunt je momenteel niet inschrijven voor deze module. Als je contact met ons opneemt, kunnen we kijken wat er alsnog mogelijk ik.

  • De inschrijfdatum is al geweest.

Geralateerde modules:


Docenten