Iedereen kan schilderen! Lessen en workshops voor absolute beginners en gevorderden

Behoefte om soms even helemaal te ontsnappen aan de waan van de dag? Dan raden we je aan om te leren schilderen. Schilderen ontwikkelt namelijk je creativiteit en werkt zeer ontspannend; je kunt je even helemaal focussen op je werk, je kunstwerk. Dat kan een portret, een landschap, een persoon, maar natuurlijk ook iets abstracts zijn.

Je kunt bij ons de basis leren van schilderen. Van mengen, je palet beheren tot aan de latere stappen over op welke manieren je een schilderij kunt opzetten. Ook kun ons je schildertechnieken en –inzichten verder ontwikkelen of uitbreiden. Of je wilt gewoonweg veel diversiteit in je schilderlessen. In beide gevallen hebben wij een breed aanbod schilderworkshops en schildercursussen.

  • Schilderen voor beginners en gevorderden
  • Leren schilderen met acryl, olieverf of aquarel
  • Ook landschap, model en portret schilderen
  • Schilderles van professionele docenten
  • Ook te volgen in de Zomeracademie

Wat wil je bereiken met schilderles?

Ik wil de basistechnieken van het schilderen leren

Je wilt graag leren schilderen, mengen, je palet beheren en op welke manieren je een schilderij kunt opzetten.
Dan zijn voor jou wellicht de Acryl schilder lessen voor jou interessant.

Ik wil mijn schildertechnieken verder ontwikkelen

Je wilt je schildertechnieken en –inzichten verder ontwikkelen of uitbreiden. Of je wilt gewoonweg veel diversiteit in je schilderlessen.
In beide gevallen hebben wij een breed aanbod schilderworkshops en schildercursussen. Sommige cursussen combineren schilderen met leren tekenen, omdat tekenen onlosmakelijk verbonden is met schilderen. Je docent leert het je stap voor stap.

Ik wil gewoon een leuke schilderworkshop

In super kort tijdsbestek veel leren? Volg dan een van onze dag- of weekendworkshops. Onze schilderworkshops zijn gericht op een bepaalde techniek, inhoud of specifiek onderwerp. Bekijk hier alle workshops schilderen die een dag of weekend duren.


Leren schilderen kan op veel manieren, het is maar net wat je doel is. Je kunt een korte schilderworkshop volgen, maar ook een volledige schildercursus. Onze insteek is om elke deelnemer stap voor stap beter te leren schilderen

docent en programmamaker Doet Boersma

Schilderen met acryl

Acrylverf is een met water verdunde verf. Het is een heel toegankelijke verfsoort die niet stinkt en voor alle onderwerpen en stijlen te gebruiken is. Acryl schilderen kun je dun (aquarelachtig) maar ook dikker (pasteus) doen. Acrylverf droogt lekker snel, iets wat klassieke olieverfschilders soms verrast! Ander voordeel van schilderen met acryl is dat de verf geen allergische reacties oproept, olieverf kan dat wel doen.

Bekijk hier alle workshops en cursussen met acryl

Schilderen met olieverf

Olieverf is een klassieke verfsoort met een prachtige uitstraling. Traditioneel wordt olieverf verdund met terpentine, maar bij Kunstacademie Friesland gebruiken we citrusverdunner. Met deze verdunner zijn allergische reacties namelijk zo goed als uitgesloten. Een nadeel van schilderen met citrusverdunner is dat de olieverf langzaam droogt. Schilderen met olieverf kun je in allerlei stijlen en onderwerpen.

Bekijk hier alle workshops en cursussen met olieverf.

Schilderen met aquarelverf

Voor het schilderen met aquarelverf heb je de minste spullen nodig. Verf, penseel, aquarelpapier en water; dat is alles. Gemakkelijk mee te nemen op vakantie! Met aquarel kun je snelle verfschetsen maken maar ook volledig uitgewerkte schilderijen. De laatste jaren is er weer meer belangstelling voor aquarel. Leren schilderen met aquarelverf?

Bekijk hier alle workshops en cursussen met aquarel.

Wat wil je leren schilderen?

Wil je een specifiek onderwerp leren schilderen, zoals een portret, landschap of model?
Ook daarvoor hebben wij specifieke schilderlessen.
Bekijk het aanbod voor:

Toch moeite met kiezen? Wat dacht je van:

Waar worden de schilderlessen gegeven?

Onze lessen worden gegeven op onze locatie in Leeuwarden, Groningerstraatweg 354.

Bij elke cursus of workshop wordt aangegeven waar deze plaatsvindt, bekijk hier ons aanbod.

Ook interessant: Ik wil leren….

Loading...