Schilderlessen!

Wat wil je leren schilderen?

Landschap, portret of model ?

Ontwikkel je creatieve vaardigheden in een workshop of cursus.

Je kunt gemakkelijk opgeslokt worden door de drukte in je dagelijke bestaan. Je mist de creativiteit en kunstzinnigheid in je leven: herken je dit gevoel? Je wilt je graag verder ontwikkelen, alleen je weet niet hoe. Of je wil gewoon meer met kunst bezig zijn, maar je komt er steeds niet aan toe? Schilderen leren ontwikkelt je creatieviteit en brengt een focus om iets nieuws te leren en rust in de drukte van alledag.

 

Daarom hebben wij de mogelijkheden om te leren schilderen op een rij gezet, als hulp bij het kiezen van een creatieve workshop of een serie schilderlessen.

 

‘Leren schilderen kan op veel manieren, van een korte workshop tot een langere cursus. Kunstacademie Friesland heeft als insteek om elke deelnemer stap voor stap te leren schilderen'.

- docent en programmamaker Doet Boersma -

Maak een keus in je einddoel: veel schildertechniek, alles leren of een leuke workshop.

Schildertechniek
Je wilt leren schilderen, techniek oefenen, mengen, paletbeheer en op verschillende manieren een schilderij opzetten. Je zit in een groep met (absolute beginners), die het hele schildersproces willen leren. (Acrylschilderen voor beginners) of (olieverf voor beginner)

Doorgaan met schilderen

Als je liever diversiteit wilt in de schilderlessen, aanvullende technieken of inzichten wilt leren, dan kunnen onze schilderdocenten je daarbij inspireren (schilderlessen, cursussen schilderen). Een aantal van van deze cursussen combineren tekenen en schilderen, omdat tekenen onlosmakelijk verbonden is met schilderen (wees niet bang voor tekenen: aanvullend leert de docent je dit stap voor stap).

Leuke workshops schilderen

Ook in een weekend of dagworkshop kun je leren schilderen. Onze creatieve workshops zijn gericht op een bepaalde techniek, inhoud of onderwerp. Een goede manier om in een superkort tijdsbestek veel te leren.
Alle workshops schilderen op een rij: (alle workshops en weekenden)

Bekijk ons totale aanbod op de site. Daar kun je een verdere selectie maken op basis van interesse, docent of tijdsduur. Je kunt ook de brochure downloaden met de programma’s

Leren werken met olieverf, acryl of schilderen met aquarel?

Acrylschilderen is een met water verdunbare verfsoort. Het is een laagdrempelijke verfsoort, het stinkt niet en het is voor alle onderwerpen en stijlen te gebruiken. Je kunt er dun (aquarelachtig) mee schilderen en dikker (pasteus). (Alle acrylworkshops en cursussen) . Acrlverf verf droogt lekker snel, wat klassieke olieverf schilders soms verrast (droogvertragers leveren deze olieverf kwaliteit). Roept geen allergie op in tegenstelling tot olieverf.
Olieverf is een klassieke verfsoort , prachtig van uitstraling, op basis van verdunning (traditioneel terpentijn/terpentine-op Kunstacademie Friesland gebruiken we citrusverdunners). Enkele mensen zijn allergisch voor de verdunners, ook al is het met de natuurvriendelijke citrusverdunners bijna uitgesloten. Droogt langzaam, soms moet je een paar dagen wachten voor je verder kunt schilderen. Allerlei onderwerpen en stijlen kun je hiermee schilderen. Als je altijd met acryl geschilderd hebt, wil je soms ook olieverf uitproberen. (Alle olieverf cursussen)
Voor het schilderen met aquarelverf heb je de minste spullen nodig van alle verfsoorten. Verf, penseel, aquarelpapier en water. Dus supergeschikt om mee te nemen op vakantie. Met aquarel kun je snelle verfschetsen maken en uitgewerkte schilderijen. De laatste jaren is er weer meer belangstelling vor deze techniek. Zelf lekker hiermee aan de slag is zelf goed te doen, maar wil je meer leren, dan kan een docent je de kneepjes van het vak leren.
Klik op deze link om te zien wat we bieden aan aquarel.

Toch moeite met kiezen? Wat dacht je van: