Sorry, op dit moment hebben we geen beschikbaar aanbod voor Topics/terras of strand.

Hoe zet je een terrasje op en een strandscène? Een lekkere schilderdag!

Wat leer je?

Je leert met acrylverf 2 onderwerpen te schilderen. Je leert de opzet en compositie neer te zetten. Je leert door kleurgebruik licht te schilderen op een mooie zomerdag. Een terras is een combinatie van mensfiguur onder een parasol als “samenvoeger”. Van een strandtafereel wordt iedereen blij! “Licht” schilder je door een schakering van kleuren te laten zien. Je schilderij wordt erdoor rijker van kleur, schilderachtiger en zonniger!

Welke materialen/techniek/hoe?

Je leert werken met acrylverf op verschillende ondergronden: paneel en doek. Je komt thuis met 2 zomerse schilderijen.  Door “licht” te leren schilderen, kunnen je schilderijen rijker van kleur worden. Je leert met schakeringen en contrasten te werken. Behalve zelf schilderen, kijken we ook naar voorbeelden in de kunstgeschiedenis om te leren hoe deze “meesters” licht schilderen.

Voor wie?

Voor ieder die zomerse schilderijen wil maken én licht wil leren schilderen. Niet voor (absolute) beginners.

 

Gerelateerde modules:

Topics/terras of strand en de beroepsopleiding

Je kunt deze workshop volgen als losse cursus of als onderdeel van de beroepsopleiding. Binnen de beroepsopleiding is deze workshop 2 punten waard in de volgende deelfases: Fase 1 Keuzeruimte, Fase 2 Keuzeruimte, Fase 3 Keuzeruimte.

Bij Kunstacademie Friesland kun je ook meerdaagse modules volgen om jezelf te ontwikkelen. Bekijk aanbod