Tekenles voor absolute beginners of gevorderde tekenaars!

Leren tekenen is een wens van veel creatieve mensen, we helpen je om te starten!
“Ik wil leren tekenen, maar ik kan niet tekenen.” Deze kip-en-ei-kwestie weerhoudt veel mensen om te starten met tekenen. Terwijl juist het starten, het dóen, zo belangrijk is. Laat ons je over die drempel helpen met tekenles voor beginners en gevorderden.

In onze tekenlessen leer je stap voor stap beter tekenen, ongeacht het niveau waarmee je start. Ben je beginner? Dan leren onze tekendocenten je eerst om goed te kijken, want daar begint tekenen mee. Tijdens onze tekenles ga je aan de slag met verschillende materialen. Je gaat bijvoorbeeld met houtskool tekenen, maar ook met inkt, potlood, grafiet stiften en pastelkrijt.

  • Ontwikkel, verdiep en inspireer jezelf
  • Tekenen voor beginners en gevorderden
  • Leren tekenen met div. materialen
  • Professionele docenten
  • les van professionele docenten


Ik leer deelnemers tekenen door gebruik te maken van de theorie van Betty Edwards. Bij deze techniek leer je ontzettend goed kijken, wat de basis is om te leren tekenen voor beginners. Na de cursus kun je tekenen.

docent Aafke Sterenberg

Voor wie is tekenles bedoeld?

Iedereen die iets met kunst en creativiteit wil doen is welkom! Alle cursussen en workshops zijn voor (absolute) beginners en gevorderden. Ons kunstonderwijs is voor iedereen. Tekenles boeken? Boek de tekenles van jouw keuze via een link hierboven, of telefonisch. Een totaaloverzicht van onze workshops en cursussen vind je hier.

Uit welke tekenlessen kan ik kiezen?

Kunstacademie Friesland biedt een breed palet aan tekenlessen. Je vindt ze hieronder. Voor meer informatie en aanmelden klik je op de linkvan een specifieke tekenles. Wij bieden diverse tekenlessen aan, je vindt ze in ons aanbod Tekenen. In dit overzicht zie je ook wanneer je kunt starten en wat de kosten zijn.

Technieken en specialismen

Tekenen en schilderen

Leren tekenen

Mogelijk heb je ook interesse in:


Ik heb altijd gedacht dat ik niet kon tekenen, dat weerhield mij om te beginnen. Het was fijn om samen met een groep beginners te leren tekenen, je hebt dan een gezamenlijke start. Ik ben trots dat ik de stap genomen heb en al écht kan tekenen. Ik ben nog geen Leonardo natuurlijk, maar ik heb de beginselen geleerd en kan nu op verschillende manieren doorgaan.

Sjoukje Schoenmaker (35 jaar)

Waar worden de tekenlessen gegeven?

Van september tot en met april zijn de tekenlessen bij ons in Leeuwarden. Van mei tot en met augustus, tijdens ons Zomerprogramma, voegen we daar een aantal inspirerende (buiten)locaties aan toe. Zo kun je botanisch tekenen in de Hortus in Buitenpost en kun je Urban sketching (tekenen en wandelen) volgen op Schiermonnikoog en in Rijs. In Leeuwarden wordt zomers een weekend ‘Portrettekenen starters’ gegeven.

Bij elke cursus of workshop wordt aangegeven waar deze plaatsvindt, bekijk hier ons aanbod.

Ook interessant: Ik wil leren….

Loading...