Tekenlessen:

Voor absolute beginners of gevorderde tekenaars!

Leren tekenen is een wens van veel creatieve mensen,

we helpen je om te starten!

“Ik kan niet tekenen, maar zou het heel graag kunnen doen”. Dit weerhoudt veel mensen om te starten, gek genoeg. Juist de start is belangrijk, je openstellen om te leren tekenen.

Op tekenles leer je vanaf de start stap voor stap te tekenen. De verschillende teken-docenten helpen je op weg naar goed kijken en dat weer te geven. Tijdens tekenlessen, leer je werken met verschillende materialen, zoals met inkt, potlood, houtskool, grafietstiften of pastelkrijt.

  • ontwikkel, verdiep en inspireer jezelf
  • mei tot augustus
  • voor beginners en gevorderden
  • grote stappen in korte tijd
  • les van professionele docenten
  • les op bijzonderen locaties

Daarom hebben wij verschillende tekenlessen opgezet.

Je kunt in de zomer starten (zomeracademie), maar ook vanaf september 2019 tot april 2020 (tekenen)

‘Ik leer deelnemers tekenen door gebruik te maken van de theorie van Betty Edwards. Bij deze techniek leer je ontzettend goed kijken, wat de basis is om te leren tekenen voor beginners. Na de cursus kun je tekenen.’.

- docent Aafke Sterenberg –
(Iedereen kan tekenen! De basis en Iedereen kan tekenen! Het vervolg)

Ik wil leren tekenen: Uit welke tekenlessen kan ik kiezen?

Er wordt in de natuur naar waarneming getekend tijdens de teken-wandel-tochten (urban sketching) (en plein air), maar je kunt je ook verdiepen in de klassieke onderwerpen zoals modeltekenen of portrettekenen. Ook kan de keuze vallen om vanuit een voorkeursmateriaal te leren tekenen. Je kunt bijvoorbeeld met houtskool leren tekenen (houtskool), pentekenen of botanisch tekenen . Anderen kiezen liever een combinatie van tekenen en schilderen, een dagdeel per week of een zomerweek: schilderen in een eigen thema of techniek. Er is een keus uit verschillende programma’s met verschillende docenten, met als doel om het niveau van iedere deelnemer technisch en inhoudelijk te versterken.

Bekijk ons totale aanbod. Daar kun je een verdere selectie maken op basis van interesse, docent of tijdsduur. Je kunt ook de brochures downloaden van de zomeracademie en studiegids.

Download onze brochures

Voor wie is tekenles bedoeld?

Iedereen die iets met kunst en creativiteit wil doen is welkom! Alle cursussen en workshops zijn voor (absolute) beginners en gevorderden. Ons kunstonderwijs is voor iedereen!

‘Ik heb altijd gedacht dat ik niet kon tekenen, dat weerhield mij om te beginnen. Het was een eyeopener om samen met een groep beginners te leren tekenen, dan heb je een gezamenlijke start. Ik ben er trots op dat ik de stap genomen heb en al dingen kan tekenen.  Ik ben nog geen Leonardo natuurlijk, maar ik heb de beginselen geleerd en kan op verschillende manieren door gaan nu.

-Sjoukje Schoenmaker (35 jaar)-.

Waar worden de tekenlessen gehouden?

De Zomeracademie wordt op verschillende locaties gegeven, die passen bij de aard van de lessen. ’s Winters in Leeuwarden (locatie adres).

Bij botanisch tekenen ga je bijvoorbeeld naar de Hortus in Buitenpost. Urban sketching (tekenen en wandelen) op Schiermonnikoog en in Rijs. In Leeuwarden wordt in de zomer het weekend Portrettekenen starters gegeven. Vanaf september

Bij elke cursus of workshop wordt aangegeven waar deze plaatsvindt, bekijk hier ons aanbod.

Toch moeite met kiezen? Wat dacht je van: