Grafiek weekend

Twee dagen lang  kleine oplages drukken met monoprint, droge naald, lino en mixed graphics.

Wat leer je?

Je leert druktechnieken op een zeer toegankelijke manier, zodat je direct klein eoplages kunt maken in verschillende technieken. Het zijn gezellige dagen, met waslijnen vol met afdrukken die hangen te drogen.

Het is ook spannend, want je bent benieuwd naar de afdrukken van jezelf en je mede- deelnemers. Als je de technieken kent kun je lekker aan de slag met eigen projecten.

Welke materialen/techniek/hoe?

Monoprint is meest gevarieerde drukmethode en super eenvoudig Je leert o.a.: tekenen op de plaat, meerkleurendruk en materiaalprint.  Bij de droge naald techniek druk je af met de etspers. Bij linodruk werk je met een linomesje en maak je meerdere gevarieerde afdrukken met dezelfde linoplaat. 

Na de instructie en toepassen van bovenstaande druktechnieken kun je ook aan de slag met mixed graphics: combinatie van druktechnieken.

Je krijgt instructie in elke techniek, die pas je toe, waarbij je individuele begeleiding krijgt. Er is veel ruimte om je eigen ontwerpen om te zetten in oplages.

Voor wie?

Voor (absolute) beginners en gevorderden die verschillende druktechnieken willen leren toepassen.

Docenten

Grafiek weekend en de beroepsopleiding

Je kunt deze weekend volgen als losse cursus of als onderdeel van de beroepsopleiding. Binnen de beroepsopleiding is deze weekend 4 punten waard in de volgende deelfases: Fase 1 Keuzeruimte (vrije keuze), Fase 2 Keuzeruimte (vrije keuze), Fase 3 Keuzeruimte (vrije keuze).

Loading...