Beeldhouwen voor absolute beginners of gevorderden!

Droom je ervan om te beeldhouwen? Boetseren of hakken? Van inspiratie tot professioneel presenteren!
Beginners leren beeldhouwen door materialen, gereedschappen en technieken te leren kennen. Bij gevorderden staat ieders “eigen-aardige” creatieproces centraal binnen het beeldhouwen.

Leer beeldhouwen op de klassieke manier; kunst en ambacht komen hierin elegant samen. Beeldhouwen is heel veelzijdig. Maak met steen, hout of klei de mooiste beelden. Wij leren je alles over de materialen en beeldhouwtechnieken zowel geschikt voor beginner als gevorderden.

 • Ontwikkel, verdiep en inspireer jezelf
 • Beeldhouwen voor beginners en gevorderden
 • Leer beeldhouwen met div. materialen
 • Professionele docenten
 • les van professionele docenten

Voor wie is beeldhouwen bedoeld?

Iedereen die iets met kunst en creativiteit wil doen is welkom! Alle cursussen en workshops zijn voor (absolute) beginners en gevorderden. Ons kunstonderwijs is voor iedereen. Geïnteresseerd? Reserveer nu jouw plekje via ons aanbod, of telefonisch. Een totaaloverzicht van onze workshops en cursussen vind je hier.

Kunstacademie Friesland heeft sinds kort de bovenverdieping van onze locatie verbouwd om hier ruim te werken aan alle beeldhouw wensen! Dit nieuwe studiejaar staat ook in de ban van ruimtelijk werken waaronder aanbod hebben over beeldhouwen, keramiek, boetseren en nog veel meer! Voor meer informatie en aanmelden klik je op de link van een specifiek aanbod. Wij bieden diverse ruimtelijke lessen aan, je vindt ze in ons aanbod . In dit overzicht zie je ook wanneer je kunt starten en wat de kosten zijn.


Een beginner leert basisbeginselen, een gevorderde kan een keus maken uit materialen (hout, steen, klei, was of gips) en kan zich verdiepen in het maken van 1 of meerdere beelden.  Bijvoorbeeld een groot beeld in steen.

docent Derk den Boer

Ik wil leren beeldhouwen

 • Beeldhouwweek: start in augustus 2022. Als je iets nieuws wilt leren, verder wilt werken aan een beeld of een idee verwezenlijken in hout, steen, was of klei.
 • Beeldhouwen 24x: Werk zowel met plastische materialen, zoals gips en klei, als met de klassieke materialen voor sculptuur, zoals hout en steen.
 • Beeldhouwen 12x – Beginners leren materialen, gereedschappen en technieken kennen. Bij gevorderden staat ieders “eigen-aardige” creatieproces centraal.

Technieken en Specialismen

 • Turffiguren maken Turf is een natuurlijk materiaal, uit veen gewonnen en makkelijk te bewerken en word bewerkt met de zaag, vijlen, raspen en schuurpapier.
 • Werken met gips: Je leert gips aanmaken en gieten. Voor mallen, plastisch vormgeven en sculpturaal werken.
 • Boetseren 3-daagse: Dit is uitgangspunt voor en de poort naar“ beeldhouwen.

Waar worden de beeldhouw lessen gegeven?

Beeldhouwen Friesland is vanaf augustus, tijdens ons zomerprogramma. Daarna in september volgen meerdaagse cursussen. Beide cursussen worden gegeven op onze locatie in Leeuwarden, Groningerstraatweg 354.

Bij elke cursus of workshop wordt aangegeven waar deze plaatsvindt, bekijk hier ons aanbod.

Ook interessant: Ik wil leren….

Loading...