Over ons

En niet alleen deze tutorial is tof. Tijd voor mensen om uit de dagelijkse sleur te komen. Nu is het de tijd om bij je zelf je creativiteit te ontdekken. Doe eens gek en doe mee of volg eens een workshop. Succes verzekerd. Verbaas je omgeving. En verbaas jezelf.

Anemone Willemse

Wie zijn we

Kunstacademie Friesland is een particulier opleidingsinstituut voor alle disciplines in de beeldende kunst: tekenen, schilderen, fotografie en video, theorie, projecten, mixed media, kunstprojecten en kunstreizen. Met een modulaire deeltijd beroepsopleiding en een breed aanbod aan korte opleidingen in het weekend of op avond.

 Het hoofddoel van de beroepsopleiding is het opleiden van studenten tot beeldend kunstenaar. Alle activiteiten (cursussen/ workshops/ vakopleiding) zijn te vinden op de site. Het aanbod en programma wordt ruim vóór aanvang gepubliceerd op deze website en via brochures.

Op deze site vindt u dus informatie van het jaar aanbod, en dus ook informatie over cursussen/ workshops die al geweest zijn (en waarvoor u zich dan dus niet meer kunt opgeven). Je kunt ons natuurlijk altijd bellen wanneer je vragen hebt of over het komende seizoen.

Alle modules van de deeltijd beroepsopleiding zijn open voor aanmelding. Wil je het hele beroep opleidingstraject volgen en afronden met een diploma, dan is een toelating nodig. De modules bestrijken een breed gebied: tekenen, schilderen, druktechnieken, mixed media, beeldhouwen, landart, fotografie, video, 3D-vormgeving, kunstbeschouwing, kunstfilosofie, etc. (Voor de modules in de deeltijd beroepsopleiding geldt een minimum leeftijd van 18 jaar, de vooropleiding is toegankelijk vanaf 17 jaar.)

Ons Team

Tea Sieta Greidanus
t.s.greidanus@kafrl.nl

Hoofd administratie “Vanuit cursusinstituut It Frysk Skildershûs heb ik mee mogen helpen de certificering van de Kunstacademie vanuit de administratie te realiseren. Samen met mijn erg leuke collega’s Annette en Feikje, vormen we de administratie. Als team staan we docenten en studenten te woord en lossen we vragen op. Ik wordt er blij van, dat al die deelnemers hun kunstwerken hier komen maken”.

Feikje Postmus
f.postmus@kafrl.nl

Administratie “Samen met Annette en Tea Sieta zorgen we er voor dat de administratie bereikbaar is. Ik vind het ontzettend leuk om per telefoon, via email of mondeling, docenten en studenten te woord te staan. Ik vind het afwisselend werk. Het is leuk werk om met al die verschillende mensen in contact te zijn”.

Annette Westra
a.westra@kafrl.nl

Administratie “Ik vind het fijn om als teamlid van de administratie te functioneren en als vraagbaak voor studenten en docenten klaar te staan. Goed kunnen opschieten met mijn collega’s en goed samenwerken om samen de klussen klaren”.

Doet Boersma
d.boersma@kafrl.nl

Directeur  Initiator van Kunstacademie Friesland, opgezet vanuit cursusinstituut It Frysk Skildershûs. “Binnen mijn werkzaamheden initieer ik vernieuwingen in studieprogramma, IT en media samen met opleidingscoördinator, docenten en administratie. Verder beheer ik externe contacten en ben ik bereikbaar voor lopende zaken”. Ik ben altijd gemotiveerd om voorwaarden te scheppen, zodat deelnemers zich beeldend kunnen ontwikkelen. Friesland verdient een Kunstacademie”

Docenten en vacatures

De docenten/beeldend kunstenaars van Kunstacademie Friesland, met alle deskundigheden en specialiteiten in diverse disciplines, zetten hun deskundigheid en persoonlijke aandacht in. Hierdoor is studeren aan Kunstacademie Friesland tóp! Hieronder de docenten die je het vaakst tegenkomt. Klik op de knop om meer te lezen en te bekijken over deze toppers.

We kijken altijd naar mogelijkheden tot uitbreiding en verdieping van ons bestaande aanbod. Denk je dat je een goede aanvulling hebt op ons programma? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wij stellen onze programma’s ruim voor aanvang samen. Voor het zomerprogramma doen we dit jaarlijks vóór 15 oktober (het jaar vooraf aan het zomerprogramma). Het programma vanaf september stellen we vóór 15 januari vast.

We zoeken op dit moment docenten voor de volgende disciplines:

– schilderen/tekenen (ook plein air): graag een échte allrounder, figuratief of abstract verschillende technieken en materialen

– mixed media

– coachingstrajecten afstuderen

– kunsttheorie

*geen lesbevoegdheid of vakdiploma? informeer naar de mogelijkheden
Stuur je brief en cv naar d.boersma@kafrl.nl (in onderwerp: vacature)

Alumni studenten

Het hoofddoel van de beroepsopleiding is het opleiden van studenten tot beeldend kunstenaar. Alle activiteiten (cursussen/ workshops/ vakopleiding) zijn te vinden op de site.

Stichting en bestuur

Mw. Froukje Hernamdt | voorzitter
Dhr. Ivo van der Meer | secretaris
Dhr. Gerrie Meelke | penningmeester

Beleid

Kunstacademie Friesland wil iedereen, van beginnende tot vergevorderde professional – de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen in de beeldende kunsten. Echter, het belang van Kunstacademie Friesland strekt veel verder dan de individuele deelnemer. Het primaire doel van Kunstacademie Friesland is het creëren van een kunstzinnig, professioneel, artistiek klimaat. Een klimaat dat een degelijke kunstontwikkeling mogelijk maakt, voor zowel reeds gevorderde professionals. Door het brede aanbod en de professionele docenten, kan beeldend talent in Fryslân tot wasdom komen.

Een dergelijk artistiek klimaat voorkomt vlucht van (jong) talent en zorgt ervoor dat (startende) professionele kunstenaars meer mogelijkheden krijgen om in hun inkomen te voorzien en in en vanuit Fryslân te (blijven) werken. Op dit moment zijn er 35 beeldend kunstenaars als docent aan de aan de academie verbonden. Hun aanwezigheid draagt bij aan een inspirerende omgeving, waarin ze in de samenwerking met studenten en collega’s uit andere disciplines tot vernieuwing komen.

Beloningsbeleid & financiële verantwoording

De Stichting Kunstacademie Friesland heeft geen uitzonderlijk beloningsbeleid. De beloning beperkt zich tot een salaris dat medewerkers en de directeur ontvangen voor het werk dat zij verrichten. Het salaris van de directeur bedraagt 1.500 euro per maand. De Raad van Toezicht ontvangt geen financiële vergoeding voor hun inspanningen. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

Reviews

En niet alleen deze tutorial is tof. Tijd voor mensen om uit de dagelijkse sleur te komen. Nu is het de tijd om bij je zelf je creativiteit te ontdekken. Doe eens gek en doe mee of volg eens een workshop. Succes verzekerd. Verbaas je omgeving. En verbaas jezelf.

Anemone Willemse

Diep respect voor de initiatiefnemers. Prachtige, professionele website ! Uitgebreid pakket aan mogelijkheden zowel voor de professional als amateur kunstenaar wat betreft opleidingen en workshops. Ik blijf het volgen.

Marian Asselman

“Fantastisch en wat een doorzettingsvermogen. Ik start over 2 weken met de vooropleiding van de Kunstacademie. Jullie hebben mij ook geïnspireerd. Ben benieuwd.”

Francien Nagel

Vrijwilligers

Kunstacademie Friesland heeft een leuk team met vrijwilligers die helpen met routinewerkzaamheden, hand- en spandiensten. Wil je hier meer over weten?

Lijkt het je leuk om ons team te versterken?

Project voor derden

De Kunstacademie Friesland biedt de mogelijkheid van deskundig begeleiden en uitvoeren van kunstprojecten voor derden.

De academie krijgt vaak, bijna wekelijks, vragen of studenten een rol en bijdrage kunnen leveren in projecten.
Dat grote aantal vragen was aanleiding om hiervoor een plan uit te werken.
Bovendien is vooral in 2018, het jaar van Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad, ruime ervaring opgedaan in het organiseren en uitvoeren, dan wel begeleiden, van projecten. In het Salix Fragilis Leovardia project, uitgevoerd door derdejaars studenten, is de hoofdstad op meer dan twintig plekken verfraaid met wilgentenen kunstwerken op of aan de gevels van markante panden in de stad. Het Woodland Art project, een Community Art project uitgevoerd in een aantal dorpen van de gemeente Smallingerland, is deskundig begeleid door een docent van de academie, in nauwe samenwerking met een ouderejaars student. Het mes snijdt zo aan twee kanten.

Voor u: Uw organisatie krijgt goede en deskundige ondersteuning en begeleiding

van een kunstproject. Daarbij kan het door een groep studenten [ mede ] worden uitgevoerd. Zowel op het gebied van ideevorming en ontwerp alsook het werk.

Voor ons: Studenten doen op hun beurt ervaring op in het ontwikkelen en uitvoeren van projecten, daarbij begeleid door ervaren docenten.

De gang van zaken:

U kunt een mogelijk project aanmelden door contact op te nemen met: Derk den Boer, docent Landart en coördinator kunstprojecten. tel 06 24236200

Derk komt met u in een oriënterend gesprek overleggen over de mogelijkheden, de vorm en werkwijze die past bij uw organisatie en uw project. Ook de kosten van het project en het beschikbare budget zijn hierin onderwerp van gesprek.

Academie materialen winkeltje

We hebben een klein assortiment aan essentiële kunstenaarsmaterialen te koop, zoals: dummy’s , papier, potloden, houtskool, inkt, pennen, acrylverf en dergelijke. Ben je in ons pand, dan zit het winkeltje direct naast de ingang. Heb je iets nodig? Op de administratie helpen ze je graag. Wil je weten of iets voorradig is of kunnen we iets voor je klaar zetten, bel dan naar: 0582136542

Beroepsonderwijs

Stichting Kunstacademie Friesland staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Alle modules van de deeltijd beroepsopleiding zijn open voor aanmelding. Wil je het hele beroepsopleidingstraject volgen en afronden met een diploma, dan is een toelating nodig. De modules bestrijken een breed gebied: tekenen, schilderen, druktechnieken, mixed media, beeldhouwen, landart, fotografie, video, 3D-vormgeving, kunstbeschouwing, kunstfilosofie, etc. (Voor de modules in de deeltijd beroepsopleiding geldt een minimum leeftijd van 18 jaar, de vooropleiding is toegankelijk vanaf 17 jaar.)

CRKBO

Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

Dit is ons logo
Net als Kunstacademie Friesland: helder, open en het staat niet recht “in de pas”. Het logo wipt op en laat zien dat het NIET doorsnee is. Immers een kunstenaar kiest niet reeds bestaande paden en zoekt naar nieuwe uitdrukkingsvormen en bewandelt daardoor onconventionele wegen.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of onze deeltijd vakopleiding wat voor je is?

Vraag hier je gratis advies gesprek aan.

Modulaire Beroepsopleiding

Stel de vakopleiding samen uit diverse modules en studeer op je eigen tempo.

Klik hier als je alles wil weten over modulair studeren.

Groningerstraatweg 354, 8924 JH Leeuwarden |  0582136542  | info@kafrl.nl | www.kunstacademiefriesland.nl (routeplanner: Elzenstraat, straat uitrijden)
IBAN NL81 RABO 0301873461 | BIC RABONL2U | INSCHR  KVK: 68085826

Naar boven