Beroepsopleiding

Lestijden- en dagen Beroepsopleiding

Lestijden- en dagen Beroepsopleiding:

De verplichte modules zijn op dit moment op maandag fase 1 en 2. Fase 3 is op vrijdag

Aanwezigheidsplicht

Wil je studiepunten behalen voor de beroepsopleiding?

Dan moet je minimaal 80% aanwezig zijn in de lessen om beoordeeld te kunnen worden

Wat zijn de kosten van de Beroepsopleiding?

De verplichte onderdelen zijn per fase:

Fase 1 € 1936,50

Fase 2 € 1904,50

Fase 3 € 1955,00

Daar komen dan de keuzemodules nog bij. Per keuze module zijn de kosten verschillend (die staan in de studiegids en op de site), dat kunnen onderdelen van een dag, weekend of meerdaagse zijn, óf modules uit de zomeracademie.

Ik heb de cursus tekenen en schilderen bij jullie gedaan, kan ik dan bij het volgen van de Beroepsopleiding hier ook van worden vrijgesteld?

Tekenen en schilderen is geen verplichte module binnen de vakopleiding. Vrijstelling kan alleen aangevraagd worden voor verplichte onderdelen. 

Kun je leraar beeldende kunst worden met de Beroepsopleiding?

Antwoord: De vakopleiding is bedoeld om je te scholen als autonoom beeldend kunstenaar, er hangt geen onderwijsbevoegdheid aan, daarvoor moet je naar een andere opleiding.

 

Welk niveau heeft de Beroepsopleiding?

Het niveau is vergelijkbaar met het HBO bachelor. Omdat onze vakopleiding geen Rijksopleiding is, kunnen we niet het BaMa (=Bachelor/Master) systeem voeren, maar omdat de docenten allemaal academisch geschoold of door vakkennis en ervaring vergelijkbaar, dus hoger dan het Bachelor niveau, mogen we zeggen dat we het HBO bachelor niveau handhaven.

Kan ik met deze opleiding instromen in andere beeldende opleidingen en vrijstellingen krijgen op andere opleidingen?

Omdat de vakopleiding beeldend aan onze kunstacademie geen Rijksopleiding is, maar CRKBO gecertificeerd is, kan een Rijksinstelling nooit vrijstellingen verlenen. Kortom, deze vakopleiding doe je voor jezelf, om je te scholen als autonoom beeldend kunstenaar.

Welke onderdelen zijn verplicht als ik de Beroepsopleiding doe?

Kijk op deze pagina voor alle informatie over de verplichte vrije, de gebonden keuze ruimte en de vrije keuze ruimte.

Stroomschema voor vragen

We willen je vragen na te denken over ieder mailtje dat je stuurt: kan het wachten tot de volgende les? Zo niet dan neem je contact op met de juiste persoon.

We gaan ervan uit dat je bij dit volwassenonderwijs zelf je verantwoordelijkheden neemt over je eigen leerproces en welbevinden op de academie. We hopen dat je daartoe eigen initiatieven neemt. We willen natuurlijk graag iedere vraag beantwoorden zodat iedereen gerust van zijn/haar onderwijs kan genieten. We denken dat het goed is het onderstaande daarbij in acht te nemen.

Voor vragen over betalingen, inschrijvingen en afmeldingen

Administratie: Alleen voor betalingen en inschrijvingen. Bij voorkeur per mail. Telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30-16.30 uur en op woensdag en vrijdag van 8.30-12.00 uur.

Voor praktische en inhoudelijke vragen over de module.

Docent: inhoudelijke en praktische vragen over de module; dat kan zijn over aanwezigheid, inhaalmogelijkheden, vervangende opdrachten, inhoud van de module, de lessen, het huiswerk, de gang van zaken tijdens de lessen, atelier.  Mail via Canvas.

Vragen over de opleiding, advies, studiepunten e.d.

Opleidingscoördinator: algemene vragen over de opleiding. Via de mail aan Doet Boersma: d.boersma@kafrl.nl

Vragen die niet aan de administratie, docent, coordinator gesteld kunnen worden…

Directie: Wanneer er onverhoopt nog vragen overblijven na dit hele traject dan kun je contact opnemen met de directie via canvas of: d.boersma@kafrl.nl .

 Omdat we een particuliere opleiding zijn, dus niet gefinancierd worden door het Rijk, wordt studiegeld niet terugbetaald, bij eerder stoppen met de opleiding. Bij doubleren wordt een studiejaar berekend en geldt het studiegeld voor dát jaar.

Verbeterpunten, opmerkingen e.d.

Wanneer je verbeterpunten voor de kunstacademie hebt kun je bij de klankbordgroep terecht, zij spelen dit door naar de mentoren, coördinatoren en directie. Dit kan gaan over het aanbod van vakken, over docenten, mentoren, het gebouw, canvas, enz. Elke Vakopleidingsgroep kan een afgevaardigde in de klankbordgroep af vaardigen. Op de site staat wanneer de vergaderingen zijn.

Service en Contact

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de site, zoek een module uit die bij u past en schrijf je makkelijk en snel online in!

Mocht dit onverhoopt niet lukken, stuur dan een mail met je persoonsgegevens, de naam en startdatum van de module die je wil volgen naar info@kafrl.nl en we maken je aanmelding compleet.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving.

Ziek of verhinderd

Ben je ziek of onverwacht verhinderd dan kun je je afmelden via canvas/info@kafrl.nl of telefonisch via 058-2136542 ma, di do vrijdag tussen 09.00-12.00uur

Stoppen

Stoppen met de Beroepsopleiding/modules

Als je je aangemeld hebt, kun je binnen 14 dagen annuleren zonder kosten.
Studenten die willen stoppen met een lopende module hebben geen recht op restitutie.

Wil je een module of meer modules annuleren die nog niet zijn gestart, dan hanteren de volgende annuleringsregels:

Bij afmelding van een module langer dan 14 dagen voordat deze start, kost administratiekosten € 9,00.

Bij afmelden binnen 4 weken voor de start van een module ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Voor een dag workshop kun je iemand in  jouw plaats vragen om deel te nemen (graag van te voren de naam van de deelnemer doorgeven, zodat de docent op de hoogte is).

Kosten

Zijn de kosten voor de modules altijd inclusief materiaalkosten?

Nee, de materialen moet je zelf aanschaffen, tenzij anders aangegeven. Je kunt dat van te voren doen – bij een aantal modules staat vermeld welke materialen je nodig hebt. Soms is er een directe link gemaakt met onze huisleverancier, zodat je met korting materialen aan kunt schaffen.

Moet ik dan ook nog modelkosten betalen bij de module portret/model?

Ja, elke module heeft eigen kosten. Als je 2 modules volgt waar beide modelkosten verschuldigd zijn, dan betaal je per module de bijbehorende modelkosten.

Wat kost de opleiding aan de Beroepsopleiding?

Elke module wordt apart afgerekend. Je kunt de verplichte onderdelen voor de verschillende fases optellen. De keuze van de modules in de vrije en gebonden keuzeruimte bepalen mede de prijs van je studie.

In het schema (bij praktische informatie) kun je het schema van de Beroepsopleiding zien, met de verplichte onderdelen en de keuzemodules. Daar staat ook hoeveel studiepunten je voor elke fase dient te halen voordat je naar de volgende fase kunt doorstromen.

Wat zijn de kosten van de Beroepsopleiding?

De verplichte onderdelen zijn per fase:

Fase 1 € 1936,50

Fase 2 € 1904,50

Fase 3 € 1955,00

Daar komen dan de keuzemodules nog bij. Per keuze module zijn de kosten verschillend (die staan in de studiegids en op de site), dat kunnen onderdelen van een dag, weekend of meerdaagse zijn, óf modules uit de zomeracademie.

(Loading)
Loading...