Wie ben ik als kunstenaar

Van jongs af aan heb ik een sterke affiniteit gehad met kunst en cultuur. Na mijn studie Docent Beeldende Kunst & Vormgeving op Academie Minerva te Groningen, heb ik mij breed mogen ontwikkelen tot een autonome vormgever, kunstenaar en betrokken docent.

Ik ben een figuratieve beeldmaker die graag werkt binnen het sociale domein, door middel van co creatie of vanuit maatschappelijke, intuïtieve thema’s die raken aan mijn belevingswereld.

Ik vertel verhalen, in verschillende vormen en maten: ik (snel)teken bijvoorbeeld portretten of observaties binnen de zorg, illustreer visies over onderwijsvernieuwing binnen de Hanze hogeschool, schilder mijn surrealistische dromen en experimenteer met de mogelijkheden van film, animatie en stop-motion.

Wie ben ik als docent

De betekenis van kunst is voor mij vakoverstijgend: het kan interdisciplinaire samenwerkingen op positieve wijze versterken en in teken staan van verbinding. Het leergebied van kunst en cultuur zie ik daarom als een belangrijke toevoeging voor de zeggingskracht van de moderne samenleving en daarom onmisbaar voor iedereen.

Dit wordt niet uitgedrukt in slechts één methodiek of materiaal: een boodschap kan op verschillende manieren verteld worden. Het experimenteren met materiaal vind ik daarom belangrijk en zal terugkeren in mijn lessen. Tijdens mijn lessen streef ik naar eenvoudige doelen en vrijheid om te werken aan een reeks korte films en stop-motion video’s.

Welke verhalen wil jij graag vertellen?

Samen onderzoeken we de basisprincipes van film en documenteren ons proces. Met slechts een mobiele telefoon in je hand, leer je te denken als een echte filmmaker en help ik je een eigen beeldtaal te ontwikkelen voor een individuele eindfilm.

 

 

 

Werken van Willemijn Rog

Bij deze modules is deze docent betrokken

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk