Wie ben ik als kunstenaar

Geboren in 1961 studeerde ik in 1990 af als beeldend kunstenaar aan academie Minerva in Groningen. Vers van de opleiding, waarin ik zoveel mogelijk richtingen onderzocht had, voelde ik mij als beginnend schilder, graficus, fotograaf, beeldhouwer en muzikant klaar om de wereld te veroveren. Op het beeldhouwvlak kwam ik al snel in aanraking met oeroud eikenhout, het vijfduizend jaar oude mooreik of kienhout. Dit fascinerende zwarte materiaal paste precies bij mijn interesse voor mythologie en geschiedenis. Het zorgde er ook voor dat het hakken van beelden uit hout mijn voorkeur en voornaamste bezigheid werd. 

 

Wie ben ik als docent

 

Een aantal jaar na mijn afstuderen ben ik begonnen met het geven van beeldhouwcursussen. Voor de stichting KOM, Kunst Op Maat heb ik zo’n twintig jaar lang lessen en workshops gegeven in ruimtelijk werken. Aan zowel lager en middelbaar onderwijs als aan volwassenen in avondcursussen.

In mijn lesgeven probeer ik zoveel mogelijk op het individu en het werkstuk gericht te zijn. In mijn uitleg probeer ik dat helder en duidelijk te doen. Wat wil de maker en hoe is het esthetisch gevoel ten opzichte van die van mij? Ik kan me vaak goed verplaatsen in andere leefwerelden en beeldende gedachten. Meedenken op het beeldend vlak, zowel abstract als figuratief, om het maakproces te verhelderen en te versnellen. Mijn uitdaging is om te helpen het aanwezige beeld in het materiaal te laten ontdekken. En dit vervolgens zo optimaal mogelijk geboren te laten worden. 

 

Werken van Pyr Bosma

Bij deze modules is deze docent betrokken

Filters

143 modules gevonden, 16 getoond

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk
Loading...