Wie ben ik als kunstenaar

Op Academie Minerva in Groningen heb ik in de jaren 70 de schilderopleiding gevolgd en afgerond. In die tijd werden we “Klassiek” opgeleid met veel aandacht voor ambachtelijke vaardigheden. Mijn schilderijen, tekeningen en aquarellen ontstaan vanuit de directe waarneming. Kijken, zien en voelen. Ik laat mij leiden door grote partijen en massa’s, de lichtval en de coloristische- en tonale overgangen daartussen. Met brede modellerende kwast streken werk ik vanuit het grote geheel naar de details toe.
Het verhaal gaat over kleur, licht en donker en ruimtelijkheid, de combinatie tussen het zichtbare en het onzichtbare. Mijn specialisaties zijn figuren en portretten.

 

Wie ben ik als docent

In de vorm van cursussen, workshops, werkbesprekingen en coaching sessies geef ik vanuit een sterke innerlijke behoefte mijn enthousiasme voor het vak en mijn vakkennis door aan anderen. De combinatie beeldend kunstenaar / docent ervaar ik als een vruchtbare kruisbestuiving. Van nature ben ik gestructureerd en precies en houd van groepsdynamiek. Mijn lesprogramma’s zijn helder, duidelijk en didactisch opgebouwd en worden vaak ondersteund met beeldmateriaal.

Het lesgeven aan de Kunstacademie Friesland met veel collega’s uit verschillende disciplines bied mij de gelegenheid met anderen samen te werken, te communiceren en didactische trajecten te volgen. Ik vind het belangrijk te blijven groeien als docent.

 

 

Werken van Monica Jonkergouw

Bij deze modules is deze docent betrokken

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk