Buitenschilderlessen

Plein air schilderen: een combinatie van praktische uitleg met voorbeeldinstructie en intensieve begeleiding waarin je het geleerde in praktijk brengt

Buitenschilderlessen - één dag of meerdere dagen.

Voor schilders en tekenaars is het een uitdaging om het Friese landschap te leren zien en schilderen onder leiding van beeldend kunstenaar/docent Doet Boersma. Al jaren verzorgt zij deze lessen.

De buitenschilderlessen kunnen op meerdere locaties in Friesland gevolgd worden. In Friesland, Gaasterland rond de plaats Rijs schilder je lanen met bomen, aan het IJsselmeer vormen weilanden, boerderijen en bos jouw inspiratie. In Friesland, rond Hurdegaryp,  schilder je het Friese Woudengebied; een landschap met “bosk en iepen fjild” (bos en open veld). Hier is het coulissen landschap met boerderijen, dorpen met kerken, bos, weidsheid, schuurtjes en rietkragen een bron voor jouw ontwikkeling als landschapschilder. 

Voor wie:

Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren schilderen, lekker buiten wil schilderen of de schildertechniek wil uitdiepen. Dus voor (absolute) beginners en voor gevorderde schilders een volledig verzorgde schilderdag, -dagen of -week.

Hoe vaak en wanneer:

Je kunt naar wens één of meer dagen schilderles in Rijs of in Hurdegaryp volgen. Je werkt met acrylverf of pastelkrijt. Wie met olieverf wil werken, kan dit zelf meenemen.

Materialen:

De lessen zijn inclusief materialen. We werken met acrylverf. (Je kunt evt. ook werken met waterverdunbare olieverf of pastelkrijt, dit geef je van te voren op.)

Programma:

’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een buitenlocatie voor een hele dag. ’s Middags van 14.00 tot 16.30 uur, je schildert op 2 verschillende locaties op 1 dag.

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Vanwege het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen.

We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt (schuur, stal, overkapping) kunnen schilderen met uitzicht naar buiten. De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen.

Lunch:

De lunches worden verzorgd door de startlocaties van de buitenschilderdagen:

Rijs: Hotel Jans, Mientwei 1

Hurdegaryp: Hotel Hurdegaryp, Rijksstraatweg 36

Het is mogelijk om te overnachten in het betreffende hotel (arrangement) of in de buurt bij B&B’ s of een camping.

Verdiepingsprogramma:

Aan cursisten die 5 dagen boeken, worden 2 werkbesprekingen aangeboden: aan het begin van de week (meegenomen werk) en later in de week nog eens. Deze avond-werkbesprekingen vinden plaats samen met andere week-cursisten. Hiermee word je de mogelijkheid geboden je op het beeldende vlak verder inhoudelijk en technisch te verdiepen. Aan cursisten die 4 dagen boeken, wordt 1 avond-werkbespreking aangeboden.

Kosten:

1 dag € 109,75 inclusief lunch

Meerdere dagen: € 104,75 per dag inclusief lunch

 


Docenten


Vakopleiding

Deze module levert 2 studiepunten op in de volgende fases

  • Fase 3 Keuzeruimte
  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte