Buitenschilderlessen

Buitenschilderlessen - één dag of meerdere dagen. (plein air)

Voor schilders en tekenaars is het een uitdaging om het Friese landschap of de Achterhoek te leren zien en schilderen onder leiding van beeldend kunstenaar/docent Doet Boersma of Fimmy Kooijker. Al jaren verzorgen zij deze lessen.

De buitenschilderlessen  (plein air) kunnen op meerdere locaties gevolgd worden. In Gaasterland rond de plaats Rijs schilder je lanen met bomen, aan het IJsselmeer vormen weilanden, boerderijen en bos je inspiratie. In Haarlo (Achterhoek) schilder je het coulisselandschap, houtwallen en boomgroepen en golvingen tot aan de horizon, beukenbossen, meertjes of boerenland met mooie schuren. Deze landschappen zijn inspiratie voor jouw ontwikkeling als landschapschilder.

Hoe vaak en wanneer:

Je kunt naar wens één of meer dagen schilderles in Rijs of in Haarlo volgen. Je werkt met acrylverf of  olieverf op waterbasis (en werk je liever met ‘echte’ olieverf, dan kun je dat zelf meenemen).

Materialen:

De lessen zijn inclusief materialen en lunch.  We werken met acrylverf.
(Je kunt evt. ook werken met waterverdunbare olieverf of pastelkrijt, dit geef je van te voren op.)

Programma:

’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een buitenlocatie voor een hele dag.

’s Middags van 14.00 tot 16.30 uur, je schildert op 2 verschillende locaties op 1 dag.

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Vanwege het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen.

We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt (schuur, stal, overkapping) kunnen schilderen met uitzicht naar buiten. De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen.

Wat leer je

Je leert een landschap buiten in de natuur te schilderen, van opzet tot afwerking. Een gevorderde schilder kan zich verdiepen in uitdrukking en eigen stijl.

Welke materialen/techniek/hoe

Je werkt met acrylverf of olieverf op waterbasis. (Werk je liever met “ echte” olieverf, dan kun je dat zelf meenemen).

De lessen zijn inclusief materialen. We werken met acrylverf. (Je kunt evt. ook werken met waterverdunbare olieverf of pastelkrijt, dit geef je van te voren op)

Voor wie?

Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren schilderen, lekker buiten wil schilderen of de schildertechniek wil uitdiepen. Voor (absolute) beginners en voor gevorderde schilders.

 


Docenten


Vakopleiding

Deze module is 2 studiepunten waard in de volgende fasen:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte