Bekijk alle docenten

Doet Boersma

DOCENTSCHAP

Kunst creëren is mijn passie en mensen inspireren en helpen om dát te maken wat hen beweegt geeft me veel plezier. Kunstacademie Friesland is ontstaan vanuit mijn bedrijf It Frysk Skildershûs, waar ik samen met een handvol collega’s lesgaf in hoofdzakelijk tekenen en schilderen. Het is uitgegroeid tot stichting KUNSTACADEMIE FRIESLAND in 2015, met een brede vakopleiding met vele disciplines en niveaus. Er geven nu 40 docenten met veel plezier, inzicht en kennis lessen. Ik help het aanbod mee samen te stellen. Het inspireert me altijd weer om lessen te geven. Ik probeer de lesstof aantrekkelijk te maken zodat met plezier men maximaal kan leren. Mijn lessen zie je op: Ontdek ons aanbod creatieve workshops en cursussen - Kunstacademie Friesland

KUNSTENAARSCHAP

Ik heb zo’n 30 jaar hoofdzakelijk expressief, op groot formaat en in vaak felle kleuren het landschap geschilderd in binnen- en buitenland. Altijd op zoek naar de verste horizon, nieuwe composities en kleurstellingen. Momenteel gaat mijn werk en onderzoek meer over de planten in het landschap en leven in en op de bodem: Fertile Soil. Hierin laat ik aspecten zien van de kringloop, zoals wortelen, zaaien, de verleiding door geur en kleur voor insecten, e.d. Deze aspecten zijn vaak een abstract begrip, de uitdrukkingsvorm is daarom abstracter.

ATELIER

Je kunt me bereiken per mail: info@doetboersma.nl Mijn atelier is naast de kunstacademie, Groningerstraatweg 354, 8924 JH in Leeuwarden. Je kunt mijn werk ook zien op de website: www.doetboersma.nl  Een paar keer per jaar heb ik open atelier dagen. Deze kondig ik aan op de website.  

Doet Boersma

 


Profiel foto Doet Boersma

Werken van Doet Boersma

Deze docent is betrokken bij de volgende modules:

Loading