Het bloemzaad komt al mooi op!

Wij kijken met plezier uit onze ramen nu het bloemzaad al zo mooi is opgekomen! 😊 Dit gezaaide bloemzaad is voor de biodiversiteit. Mensen verbazen zich soms wat er gebeurt rondom de Kunstacademie naast de workshops en lessen. We vinden het daarom ook leuk om jullie een beetje up-to-date te houden!

Je hoort de term overal voorbijkomen en ook wij hebben het er veel over: biodiversiteit. Maar wat is het eigenlijk? We leggen het je graag uit. Want biodiversiteit is veel meer dan alleen ‘heel veel verschillende soorten’.

Biodiversiteit betekent letterlijk: een diversiteit aan leven. Op het simpelste niveau betekent biodiversiteit dus dat er heel veel verschillende soorten zijn, soorten vogels, soorten katachtigen, soorten bacteriën, soorten schimmels, et cetera. Maar de term biodiversiteit is veel meer dan dat: de fantastische verscheidenheid van al het leven op onze aardbol, van de microscopisch kleine algen tot de walvissen en olifanten. 

Biodiversiteit levert ook nog andere essentiële producten voor het dagelijkse leven zoals zuurstof, bouwmaterialen en kledingvezels. Vaak staan we er gewoonweg niet bij stil hoe het leven zou zijn zonder één van deze producten zoals bijvoorbeeld zuurstof…

Daarnaast biedt het nog een schat aan niet-tastbare baten zoals recreatie, toerisme, ontspanning, inspiratie voor kunst en cultuur, geestelijke verrijking en onthaasting. Zo vormen dieren, planten en natuur een onuitputtelijke inspiratiebron voor verhalen en legenden, muurschilderingen en schilderijen, beeldhouwwerken, literatuur en stripverhalen, postzegels, vlaggen, symbolen, logo’s en reclame. Wij vinden het daarom ook belangrijk om dit deel te laten zijn van onze Kunstacademie Friesland!

Loading...