Verzameling | Tekentips

Inmiddels zijn we zo actief op onze social media dat we het jammer zouden vinden dat jullie onze leuke tekentips zouden missen! Natuurlijk niet iedereen is actief op social media of heeft tijd om alles wat wij plaatsen te bekijken… Dus zijn we een overzichtelijke verzameling op deze pagina begonnen voor specifiek deze reden! We hopen jou hier wat inspiratie of hulp te bieden in kleine dingen zoals bij deze tekentips!

Ben jij wel benieuwd naar wat we allemaal delen op instagram of facebook en wil je op de hoogte blijven van alles wat actueel is bij de Kunstacademie Friesland? Dat kan!

Klik hier om onze Instagram pagina te bekijken!

Klik hier om onze Facebook pagina te bekijken!


Tip van de dag: Verhoudingen tekenen?

Heb jij ook wel eens moeite om iets goed na te tekenen? Wij ook hoor 😆

Door ondersteboven na te tekenen heb je beter zicht op hoe lijnen en vormen lopen. Hierdoor oefen je met beter kijken van wat je tekent. Dit is een onderzochte methode van Betty Edwards, super handig dus! Nu jij nog… Laat je even weten of deze tip ook voor jou hielp? 😄 Of kende je deze tip al? Wij zijn erg benieuwd!

#kunstacademiefriesland #kunst #tipvandedag

Tip van de dag: 3D tekenen!

Wat je allemaal wel niet kan tekenen… verzin het maar… Hoe moet dat dan? Tsja dat is de vraag, wij zullen je op weg helpen met deze tip! 😇

Als je iets kleins natekent zoals een snoepje, puntenslijper of scherf leg hem dan niet naast je neer maar recht voor je! Op die manier maak je het jezelf makkelijker.

Kom op, nu jij! Pak een potlood erbij en ga aan de slag! Wij zijn erg benieuwd naar jouw resultaat en deel dit met

kunstacademiefriesland #tipvandedag #tekentip

Tip van de dag! Kleine details schilderen?

Jazeker hij is er weer! De tip van de dag!

Krijg je het af en toe niet voor elkaar om dunne lijntjes te schilderen ook al gebruik je een heel dun penseel? 😅

Probeer dan je verf meer te verdunnen met water. Met verdunnen bedoelen we dat de verf een melkachtige substantie heeft. Als je verf te dik is dan geeft je penseel ook automatisch dik af. Ook helpt het als je je penseel dichter bij het uiteinde vastpakt zodat je op de punt schildert.

Nou… oefenenen maar! Hielp deze tip? Dan vinden wij het heel leuk om jouw resultaat te zien!

kunstacademiefriesland #tipvandedag #schildertechniek

Tip van de dag: Diepte maken in je tekening!

Licht is erg belangrijk maar schaduw ook! Om een realistische tekening te maken is dit een belangrijke basis. Maar hoe doe je dit dan? Daar gaan wij je bij helpen…

Kijk eerst goed naar het voorwerp dat je gaat tekenen. We gaan hier een propje papier als voorbeeld gebruiken, dit is een extra uitdaging. Maak een schets met lichte lijnen dit doe je met een hard potlood (h2/h1). Kijk daarna goed waar het licht vandaan komt. Is dit de rechterkant? Dan komt de schaduw aan de linkerkant dit geldt andersom ook. Bouw je schaduw laagje voor laagje op met ditzelfde potlood. 🙌

Voor de slagschaduw (de schaduw die op de tafel valt) geldt de regel: het stukje dat het dichtst bij het voorwerp ligt is altijd het donkerste gedeelte. Wanneer je hiermee klaar bent stel je jezelf de vraag: wat is het lichtste gedeelte van je voorwerp? Bij dit gedeelte gebruik je een kneedgum om het licht opnieuw erin te zetten.

Tof hé? 😄 Jij kunt dit nu ook! Wij vinden het leuk om jouw resultaat te bekijken, deel dit met #kunstacademiefriesland !

Tip van de dag: Teken het voorjaar!

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw! Narcissen wij tekenen jou!😎

Net zoals veel voorwerpen en planten bestaat een narcis ook uit een herkenbare vorm: In dit geval ellipsen.

Zoals je ziet zijn deze ellipsen in de bloemen terug te vinden en hebben wij dit aangegeven in de kleur rood.

Dit zijn je richtlijnen voor de blaadjes en de kelk van de bloem. Dit kan erg behulpzaam zijn tijdens schetsen.

De uitdaging van vandaag is: Ga naar buiten en zoek een mooie narcis uit om na te tekenen en laat ons het resultaat zien met #kunstacademiefriesland 🙌

bloementekenen #tekentip #narcissen

Tip van de dag: Hoe houd je een potlood vast?

Een potlood; voor een kunstenaar een onmisbare collega. Maar hoe pak je hem vast? Daar is deze tip voor!🙌

Door je potlood meer aan het uiteinde vast te houden teken je meer vanuit je pols waardoor je soepelere bewegingen maakt.

Ook is het dan gemakkelijker om licht te schetsen in plaats van dikke zwarte lijnen die je niet meer weg kunt gummen.

Ideaal voor schetsen dus!😊

Als je je potlood wél als een balpen vasthoudt dan druk je al snel te hard en maak je alleen bewegingen vanuit je vingers waardoor de lijnen niet meer soepel zijn. Deze techniek is dus beter voor kleine details.

Heeft deze tip geholpen bij het schetsen? Laat ons dan snel het resultaat zien met #kunstacademiefriesland 🎉

tipvandedag #tekentips #schetsen

Tip van de dag: Vogels tekenen?

Het is lente! Dat betekent dat de vogeltjes weer fluiten! Maar hoe teken je ze? Daar is deze tip voor!😄

Vaak als wij vogels tekenen hebben we het probleem dat het kopje te bol is geworden of dat de snavel niet op de correcte plaats zit. Hoe komt dit?

Dat komt door gewoonte. Vanaf de kleuterklas hebben we altijd geleerd dat een vogelkopje een rondje is en de snavel plak je er dan aan vast maar dit klopt niet! kijk maar naar dit voorbeeld.

Zoals je ziet is een snavel niet op hun hoofd geplakt maar juist verder in het hoofd zodat de vogel deze kan gebruiken om iets op te eten.

De uitdaging van vandaag! ga in je tuin, voor het raam of ergens in de buurt zitten en probeer eens een vogel na te tekenen! 🙌

We vinden het hartstikke leuk om het resultaat te bekijken met #kunstacademiefriesland

Tip van de dag: Oog verhoudingen

Gezichten tekenen is lastig, dat weten we allemaal. Maar misschien kom je met deze tips weer een stapje vooruit!!…

Ogen teken je bijna altijd in het midden van het gezicht. Vaak valt dit niet op door het haar! Begin daarom eerst met een verticale lijn en zet daarna precies in het midden een horizontale lijn. Daar teken je de ogen op. 🙌

Voor de ruimte tússen de ogen geldt de regel: er gaat een ooglengte tussen twee ogen in.

Klaar voor de start? en… oefenen maar!! We hopen dat deze tip je verder helpt en deel je resultaat met #kunstacademiefriesland !

 

  

Wil je meer tutorials bekijken, kies een inspirerende opdracht en leer over materialen en kunst!

Loading...