Atelier dag! | Zondag 27 februari

8 kunstenaars, 8 ateliers, 8 demonstraties, bekijk kunst en stel gerust je vragen!

Welke informatie zoek je?

Atelier dag! | Zondag 27 februari

Op zondag 27 februari is een gratis ‘inloop evenement’ waar 8 schilders en tekenaars, verbonden aan de Kunstacademie Friesland, laten zien hoe ze werken! Stel gerust je vragen en kijk vooral rond! Tot dan.

Wat voor kunstenaars zijn aanwezig? | De kunstenaars die meedoen zijn o.a. een portretschilder, een botanische tekenaar, een illustrator en verschillende expressieve schilders!

Zie hier een overzicht!

Vrije inloop | Tussen 11.00-17.00 uur ben je welkom en in de 8 ateliers. Word meegenomen in het creatieve maakproces!

Corona? | Afhankelijk wat de maatregelen eind februari, moeten wij waarschijnlijk de QR code scannen voor toegang.

Waar zitten jullie?

Ons adres is Groningerstraatweg 354, Leeuwarden

Ben je benieuwd hoe ons gebouw eruit ziet? Bekijk hieronder een kleine rondleiding in onze academie!

Wat kun je zien? | Je ziet bijna nooit kunstenaars aan het werk in hun atelier. Dit evenement is daarom ook een unieke ervaring dat je op 1 locatie bij 8 kunstenaars langs kunt komen en vragen kunt stellen. Ontmoet onze 8 kunstenaars en sta versteld van onze meesters en hun werkproces. Geen magie, maar kennis en ervaring! Tot dan!

Wat kan ik verwachten van de Open atelier dag?
Deze dag zijn 8 kunstenaars aanwezig op onze locatie. Ieder in zijn eigen specialisme, van kunstenaars in figuur, portret en/of landschap, mixed media tot aan een botanisch tekenaar en illustrator! Je kunt online op onze social media (facebook, instagram) live meekijken! Later staan de opnames van deze dag online.

Welke kunstenaars zijn aanwezig? | Korte introductie van de 8 kunstenaars

Ik vind mijn inspiratie dichtbij: in huis, buiten op mijn erf en vooral in de tuin. Altijd start ik bij de realiteit en leg dan op het platte vlak vast wat me boeit, wat in mijn ooghoek langsflitst – waar ik naar staar – of waar ik op inzoom.
In mijn werk op het platte vlak is de huid essentieel. Soms fluwelig bij de eitempera schilderijen soms meer ruimtelijke in de collages. Het eindresultaat is het gevolg van een zoektocht tot een zo helder mogelijke uitspraak. Tot het beeld waar is.
In mijn eigen werk werk ik veel met acrylverf. Mixed media met textiel zijn mijn favoriet. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe combinaties van materialen om meer verdieping te vinden in mijn kunst.
Het vertellen met illustraties en het maken van boeken is voor mij de allergrootste passie. Je kunt als illustrator hele werelden laten ontstaan die bij de toeschouwer tot leven komen. Dat wil ik uitdragen.
Ik heb zo’n 30 jaar hoofdzakelijk expressief, op groot formaat en in vaak felle kleuren het landschap geschilderd in binnen- en buitenland. Altijd op zoek naar de verste horizon, nieuwe composities en kleurstellingen.
Ik laat mij leiden door grote partijen en massa’s, de lichtval en de coloristische- en tonale overgangen daartussen. Met brede modellerende kwast streken werk ik vanuit het grote geheel naar de details toe.
In mijn vrije werk worden kwetsbaarheid, vergankelijkheid en beweging vertolkt in onderwerpen die dichtbij zijn, die raken in hun kleinheid maar ook grootsheid en kracht. Op zoek naar een contrast in beweging, waarbij het materiaal op zichzelf naast vorm een belangrijk stijlmiddel is. 

Loading...