ZOMERACADEMIE:
Geniet van een creatieve zomer!

Ontwikkel je kunstzinnige kant tijdens de zomeracademie!

Herken je dit gevoel: je tekent of schildert al een behoorlijke tijd en wil dit graag verder ontwikkelen, alleen je weet niet hoe. Of je wil gewoon meer met kunst bezig zijn, maar je komt er steeds niet aan toe. Een korte periode waarin je volledig op je kunstzinnige werk kunt richten, en dus grote stappen kunt zetten, is dan ideaal!

Daarom hebben wij de zomeracademie opgezet. De gehele zomer (van mei t/m augustus) kun je modules volgen uit het zomerprogramma van Kunstacademie Friesland!

  • Ontwikkel, verdiep en inspireer jezelf

  • Mei t/m augustus

  • Voor beginners en gevorderden

  • Grote stappen in korte tijd

  • Les van professionele docenten

  • Les op bijzondere (buiten) locaties

Wat kun je allemaal doen tijdens de zomeracademie?

Er wordt in de natuur naar waarneming geschilderd (en plein air), maar je kunt je ook verdiepen in de klassieke technieken zoals modeltekenen of portrettekenen of juist leren werken met bladgoud. Anderen kiezen liever voor groots en meeslepend schilderen in een eigen thema of techniek.  Leer aquarelleren, een prachtige spontane techniek, voor 1 dag of een week.

Bekijk ons totale aanbod tijdens de zomeracademie. Daar kun je een verdere selectie maken op basis van interesse, docent of tijdsduur. Je kunt ook de brochure downloaden van de zomeracademie.

'Het lijkt alsof de bruisende inspiratie van de zon de deelnemers in die periode kunstzinniger maakt’

docent en programmamaker
Doet Boersma

Waar wordt de zomeracademie gegeven?

De Zomeracademie wordt op verschillende locaties gegeven, die passen bij de aard van de lessen. Bij botanisch tekenen ga je bijvoorbeeld naar de Hortus in Buitenpost. Bij het plein air schilderen kiezen we een locatie zoals een landschap waarbij veel variatie te vinden is: Rijs Gaasterland (met het IJsselmeer en vele bossen en weides) en Hurdegaryp (Friese Wouden) en de Hortus in Haren. Ook worden cursussen en workshops in en rondom Leeuwarden gegeven. Bij elke cursus of workshop wordt aangegeven waar deze plaatsvindt, bekijk hier ons aanbod.

Toch nog moeite met kiezen? Wat dacht je van: