Skip to content

ZOMERACADEMIE:
Geniet van een creatieve zomer!

Ontwikkel je kunstzinnige kant tijdens de zomeracademie!

Herken je dit gevoel?

Je tekent of schildert al een tijdje, hebt er veel plezier in, maar bent toe aan een volgende stap. Je wil je vaardigheden verder ontwikkelen, maar hebt geen tijd voor een complete opleiding. Of misschien wil je gewoon meer met kunst bezig zijn, maar heb je een opstapje nodig.

De oplossing? De Zomeracademie van Kunstacademie Friesland. Een selectie workshops waarmee je in korte tijd grote stappen zet. Kies één of meerdere workshops en krijg les op bijzondere (buiten)locaties. Dat is dus genieten van de zomer, terwijl je jezelf ontwikkelt!

  • Één of meer workshops volgen

  • Bijzondere (buiten)locaties

  • Voor beginners en gevorderden

  • Dag(deel), weekend of meerdere dagen

  • Professionele docenten

  • Grote stappen in korte tijd

QUOTE

‘Zowel beginners als gevorderden komen tot bloei in de workshops van de Zomeracademie. De zon en de locaties inspireren!’

- Doet Boersma, docent en programmamaker -

'Het lijkt alsof de bruisende inspiratie van de zon de deelnemers in die periode kunstzinniger maakt’

docent en programmamaker
Doet Boersma

Programma Zomeracademie

Wil je ook weten welke workshops nu of snel van start gaan. Klik dan je workshop aan.

Acht inspirerende locaties

Je kunt kiezen uit workshops van een dag(deel), weekend of meerdere dagen. We geven ze op acht prachtige locaties, passend bij de aard van de workshop.

Zo kun je botanisch leren tekenen in de Hortus in Buitenpost en plein air leren schilderen met olieverf in de Hortus van Haren. Leren aquarelleren of buitenschilderen doe je onder andere bij het schilderachtige Hotel Jans, aan de rand van het Rijsterbos. Om klassieke technieken als modeltekenen en portrettekenen onder de knie te krijgen, of te leren werken met bladgoud, is ons monumentale pand in Leeuwarden de ideale locatie. Verder zijn er workshops in Hurdegaryp (coulisselandschap Friese Wouden), Wyns, bij Dekemastate in Jelsum en in de Doarpstún van Snakkerbuorren.

Altijd persoonlijke begeleiding

De begeleiding tijdens onze workshops stemmen we af op jouw niveau. We zorgen ervoor dat zowel beginners als gevorderden een hoger niveau bereiken, inhoudelijk én qua techniek.

Bekijken en boeken

Je kunt de workshops van de Zomeracademie online bekijken en naar wens filteren op interesse, docent en tijdsduur. Je kunt ook de brochure downloaden waarin alle workshops en locaties beschreven staan. Boeken kan online of telefonisch.

QUOTE
‘Het is heerlijk om zo toegewijd met kunst bezig te zijn. Schilderen, zilveren sieraden maken, noem maar op! We lunchen samen en praten regelmatig na op het terras, ook dat is heel ontspannend!’
- Rianne de Graaf, (35 jaar) -

Toch nog moeite met kiezen? Wat dacht je van: