Zomeracademie

Zomer? Kies een educatieve vakantiebesteding op mooie locaties!

Kies een cursus of workshop die bij je past. Ga je liever plein air schilderen, of een kunstproject in de natuur maken? Heb je zin om je eigen stijl te verdiepen of om iets nieuws te leren?

Je vindt alle workshops en cursussen door in het vakje Vind een cursus het zoekwoord “Zomeracademie” aan te vinken.

Je kunt ook op docent kiezen of op tijdsduur (van 1 dag tot een week) of op je interesse (bijvoorbeeld schilderen, tekenen, aquarel, acryl, plein air, model, portret, sieraden grafisch, e.d.)

   

 

Locaties:

De Zomeracademie wordt op verschillende locaties gegeven, die passen bij de lessen.

Voor het plein air schilderen is een landschap gekozen, waar veel variatie te vinden is :Rijs in Gaasterland (IJsselmeer, bos en weides) en Hurdegaryp (Friese Wouden) en de hortus in Haren.

Het botanische tekenen is in hortus De Kruidhof in Buitenpost en in Rijs. Land art is in en rond het dorp Wijns. In Leeuwarden zijn ook een aantal cursussen en workshops georganiseerd.

 

Aanbod cursussen:

Het aanbod in de Zomeracademie is geschikt voor deelnemers die de zomertijd willen gebruiken om een educatief programma te volgen, zich te verdiepen in een techniek of werkwijze binnen de kunstvakken. Zowel voor absolute beginners of (semi-)professionals.  Zo kun je bijvoorbeeld als starter leren portrettekenen of starten met plein air schilderen. Wil je iets nieuws leren, dan is het mogelijk bladgoud te leren toepassen of een weekcursus aquarel te volgen.

 

Speciaal aangetrokken docenten:

  • We hebben Anita Walsmit Sachs bereid gevonden een weekendcursus “Botanisch tekenen” te geven. Deze internationaal bekende botanische tekenaar geeft in Rijs, in het tuinatelier, haar lessen. Zij stelt de landelijke ligging van Rijs erg op prijs voor haar cursus.
  • Wies Noest, beeldend kunstenaar, stelt internationaal haar “inflatables” tentoon. Wies werkt met verschillende groepen en laat deelnemers zelf opblaasbare objecten ontwerpen en maken. Op avond wordt er belichting in geplaatst.

         

Je vindt alle workshops en cursussen door in het vakje Vind een cursus het zoekwoord “Zomeracademie” aan te vinken.