Skip to content

DROOM JIJ ER VAN OM KUNST TE MAKEN?

WIL JIJ KUNSTACADEMIE DOEN IN DEELTIJD?

Dán ben jij geschikt voor de Vakopleiding Beeldend bij Kunstacademie Friesland

Je wilt een keus maken voor de creativiteit in je leven, maar dit is soms lastig door je baan en/of gezin.

De parttime Vakopleiding aan Kunstacademie Friesland helpt je om een persoonlijk plan te maken om dit te laten lukken! Je kiest een persoonlijk studiepalet en bepaald hoeveel tijd je in je kunststudie wilt investeren.

 

 

  • Verrijk je leven, wees creatief, maak kunst!
  • Studeren in deeltijd (sneller of juist uitgerekt).
  • Je eigen studiepalet kiezen
  • Professionele docenten uit de beroepspraktijk
  • Kunst maken kun je leren!
spray-art
Ruth-Kunstreis-Parijs-2019
oostindisch_inkt

Wat leer je op de Vakopleiding? Wat houdt de studie in?

Je krijgt praktijkvakken, de keuzemodules, die je zelf kiest naar aanleiding van je ervaring en wensen. Ook leer je beeldend onderzoek te doen om je eigen thema ’s te leren verbeelden. Je stelt je eigen studiepalet samen door verplichte en keuze modules (verplichte modules). Alle vakken/modules zijn er op gericht om af te kunnen studeren als autonoom beeldend kunstenaar.

‘‘Je ontmoet gelijkgestemde mede studenten en inspirerende docenten. Je gaat hier eindelijk doen waar je van droomde”

- docent en programmamaker Doet Boersma -

Hoe kan ik starten?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van de vakopleiding, maar twijfel je of je niveau aansluit bij de toelatingseisen, met deze vragen kun je terecht voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kun je ook vooraf aan de toetsing(= Instaptoets) je portfolio te laten checken.

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch of per mail contact opnemen met de administratie van Kunstacademie Friesland (info@kafrl.nl of 058 -2136542).

ÓF
Zonder het adviesgesprek kun je de instaptoets online maken (lees hier meer over de Instaptoets). De instaptoets is de toelating tot de Vakopleiding. Als je een positief advies krijgt na de instaptoets, kun je starten.
ÓF
De Vooropleiding volgen, hiermee check je of de Vakopleiding bij je past. Na positief afronden kun je instromen op de Vakopleiding. Ook door het positief afronden van de module “Connecting the Dots”, kun je starten met de Vakopleiding.

naakt_tekenen
kafrl_vakopleiding
fotografie_leeuwarden

Hoeveel studiebelasting neemt de Vakopleiding Beeldend?

Afhankelijk van de snelheid van studeren, kun je meer of minder tijd besteden aan je studie. Elke module is omgerekend naar studietijd. Eén studiepunt staat gelijk aan 2,5 uur studiebelasting (ook voor het uitwerken van opdrachten thuis wordt meegenomen). Per fase en deelfase wordt aangegeven hoeveel studiepunten je moet verzamelen.( naar studiepunten)

Wat kost de Vakopleiding?

De kosten van de Vakopleiding zijn verdeeld over 3 fasen; Je kan meer over de kosten vinden via deze link

DROMEN, DURVEN, DOEN !

Bekijk alvast een aantal modules van de vakopleiding