Tutorial 25 Onderweg tekenen

Onderweg kun je lekker tekenen. Bij de volgende oefening, zit je naast iemand in de auto en je tekent de achterkanten van vrachtauto’s en auto’s. Leuk om te doen en je leert in basisvormen te zien. Auto’s zijn nl blokjes met rechthoekjes (wielen) eronder.

Autootjes voor je op de weg tekenen is verrassend gemakkelijk!

Je kunt ook vanuit de trein/bus tekenen, Omdat de omgeving snel voorbij raast, is het waarschijnlijk niet mogelijk meer dan een aantal lijnen te tekenen. Door de tekenen in kaders (vakjes) , kun je snel de compositie bekijken: de vormen en restvormen. Tekenen onderweg moet redelijk snel, maak de kaders niet te groot. Om je een idee te geven van grootte: de kaders (vakjes) op hier rechtonder zijn van 3 x 3 cm – 3 x 5 cm.

Landschappen al meerijdend gemaakt:
niet meer dan een paar lijnen.
Auto’s met lantaarnpalen (perspectief)

Uit mijn dummy: compositieschtsjes onderweg.

Laura Gerritsen heeft als voorbeeld een mooie serie auto’s, fietsen, motoren, e.d. getekent. Mooie uitwerking. Zoveel hoeft niet natuurlijk, het begint altijd met 1 schets!


Misschien zit je voorlopig niet bij iemand in de auto en wil je toch graag oefenen? Hieronder een aantal “onderweg foto’s” om uit te proberen.

En nu zelf aan de slag!

Zet’m op!

Wil je meer weten over het leren tekenen en tekenmaterialen, kijk dan op ons aanbod : https://kunstacademiefriesland.nl/aanbod/?filterText=tekenen

Wil je meer tutorials bekijken, kies een inspirerende opdracht en leer over materialen en kunst!

Loading...