Tutorial 18: Teken je eigen vogelsoort

Tutorial 18: Teken je eigen vogelsoort

O.C.Hooijmeyer is een begenadigd tekenaar en fantast. Hij heeft een overzicht getekent en beschreven van niet-bestaande vogelsoorten in Euopa Hieronder zie je het kaft van zijn eerste vogelgids. Hij heeft er meer getekent en uitgegeven. Kijk maar eens op zijn website: ochooymeijer.com . Hij heeft al een aardige collectie gemaakt.

Bekijk de volgende bladzijden uit dit fantasievolle vogelboek. Een aantal aspecten van de vogels zouden kunnen kloppen. De tekenaar bestudeert en weet hoe een snavel er uit ziet en poten aan het lijf zitten. Hij heeft variaties gemaakt, die er levensecht uitzien.

Teken 1 of meer “niet-bestaande vogels”, die er levensecht uitzien. Tekenmet potlood of pen en inkt. Vind je het lastig om vogels te bedenken, ga dan uit van een foto van een bestaande vogel en bedenk een variatie. Daarna bedenk je een naam voor de vogel en bijzonderheden, zols voedsel, nestgedrag of het geluid van de vogel.

Veel plezier!


Wil je meer weten over het leren tekenen en tekenmaterialen, kijk dan op ons aanbod : https://kunstacademiefriesland.nl/aanbod/?filterText=tekenen

Wil je meer tutorials bekijken, kies een inspirerende opdracht en leer over materialen en kunst!

Loading...