Steun ons

Kunstacademie Friesland is zwaar getroffen door de Corona crisis.  De gemiste inkomsten in het voorjaar en zomer 2020 waren hard nodig na de verhuizing en de bijbehorende investeringen. 

Graag stellen we u voor aan Het Gilde van Kunstacademie Friesland. Het Gilde ondersteunt sinds een aantal jaren de Kunstacademie. Het Gilde organiseert lezingen, kunstreisjes én omdat er kunst gemaakt wordt in de Kunstacademie krijgt u kunst in ruil voor uw financiële steun.

Particulieren

Word vriend van het Gilde!
Met uw bijdrage kunnen wij de komende jaren Kunstacademie Friesland blijven steunen.

Bedrijven

Kunstacademie Friesland komt voort uit gedrevenheid en innovatief ondernemerschap. We zoeken ondernemers/sponsoren die deze culturele organisatie een warm hart toedragen. Bedrijven/sponsoren die zich verbinden aan Kunstacademie Friesland willen met hun bijdragen meewerken aan een lange termijn strategie. Daarmee kunnen we onze missie, “Kunst voor iedereen!”, gestalte geven.

Kunstacademie Friesland is ontstaan vanuit cultureel ondernemerschap (sinds 30 jaar) en is een Stichting sinds 2017. Kunstacademie Friesland maakt het verschil betreffende welzijn en leefklimaat in Fryslân. Het is een unieke instelling, want van jeugd tot volwassenen, van amateurs tot professionals worden geschoold. Het doel is om beeldende kunst in Fryslân te laten groeien door educatie. 40 beeldend kunstenaar/docenten geven lessen op professioneel niveau.

We zoeken bij bedrijven die een klik hebben met het welzijn en cultuur in Friesland.

Wat kunnen wij betekenen voor uw bedrijf?

Voor bedrijven die Kunstacademie Friesland steunen, kunnen verschillende mogelijkheden gezocht worden, waarop Kunstacademie Friesland een daadwerkelijke bijdrage levert voor het bedrijf. Dat kan een bijdrage in de zichtbaarheid zijn ín de Kunstacademie of digitaal, een ander bedrijf ziet graag kunst aan de wand van haar bedrijf of heeft jaarlijks een personeelsworkshop of teamuitje voor haar personeel zien. (Alle informatie over deze groepsactiviteiten, klik op: groepen/bedrijven)

  • We kunnen een bedrijfsevent organiseren en uitvoeren voor uw bestuur, de beste klanten of personeelsleden. De genodigden kunnen samen schilderen in de ruime ateliers van de Kunstacademie en worden begeleid door de zeer bekwame en prettige kunstdocenten. Of gaat de groep liever onder leiding van een deskundige docent/beeldend kunstenaar beeldhouwen, op pad voor een foto/video-safari, of leert tekenen tijdens een “Teken-wandel-tocht”? Dit kan mét of zonder catering.
  • We kunnen rondleidingen verzorgen, een schilderdemonstratie geven of samen met de personeelsleden een zelfgeschilderde tentoonstelling verzorgen in het bedrijf. De schilderworkshop kan op het bedrijf of in de ateliers op de Kunstacademie.

Voor dit maatwerk kunt u contact opnemen met de voorzitter van het Gilde: Gerrit Jan Hoogeland, op gerritjan@hoogeland.frl, of de directie van de Kunstacademie Doet Boersma. Zij kunnen deze opties met u en de Kunstacademie bespreken.

ANBI

ANBI status voor Kunstacademie Friesland

Als een ANBI (algemeen nut beogende instelling) een culturele instelling is, kan deze ANBI de status ‘culturele ANBI’ krijgen.

Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied.

Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. De Stichting Kunstacademie Friesland en heeft een Culturele ANBI status verworven.

Meer informatie over belastingvoordeel van het zakelijk doneren aan een ANBI