Nieuw jaar, nieuwe voornemens:

Leer tekenen en schilderen bij Kunstacademie Friesland!

Het nieuwe aanbod cursussen en workshops die in januari 2021 beginnen

Eindelijk tijd en ruimte maken voor je creativiteit!

Een nieuw jaar, een nieuwe mogelijkheid

Je kunt kennismaken met tekenen en schilderen in cursussen die speciaal samengesteld zijn voor (absolute) beginners en gevorderden. Dit is een uitbreiding die niet in onze studiegidsen staan.

Ga snel naar:

IK WIL (LEREN) TEKENEN

Hieronder vind je ons aanbod cursussen op het gebied van Tekenen. Ontdek welke het beste bij jou past! Je kunt ook kiezen voor een losse (ééndaagse) workshop om te kijken of het iets voor je is.

-1- IEDEREEN KAN TEKENEN. DE BASIS

Je zou graag kunnen tekenen, maar de drempel is hoog om op les te gaan, omdat je door eerdere ervaringen het idee hebt dat het erg moeilijk is om dit te leren. Als je dat idee hebt en niet goed durft, dan is de cursus “Iedereen kan tekenen. De basis” geschikt voor je! Deze cursus leert je anders te kijken, zodat je meer durft. De theorie er achter is dat je leert kijken met je rechter hersenhelft. Dit is gebaseerd op de tekenmethode van Betty Edwards. Je krijgt door deze cursus veel vrijheid en leert te durven tekenen. De les wordt gegeven door Aafke Sterenberg.

-2- TEKENMATERIALEN EN -TECHNIEKEN

Houtskool tekening

Deze cursus is voor absolute beginners én gevorderden. Je hebt les in 3 blokken, 3 verschillende docenten, die elk vanuit een bepaald tekenmateriaal en bijbehorende techniek jou leren tekenen. Hou je van tekenmaterialen en is dat jouw manier om te leren tekenen, dan is deze cursus een goede manier om te leren tekenen of je vaardigheden te verbreden en te verrijken. Elk van de 3 docenten heeft een materiaal, eigen onderwerpen en een eigen invalshoek.

Laura Boomsma leert je op allerlei manieren werken met houtskool. Hennie Dijk-Stel leert je werken met potlood, grafietstift en grafietpoeder. Corina Blom leert je werken met inkt en pen/penseel.

OF KIES EEN ÉÉNDAAGSE TEKEN-WORKSHOP

Je kunt alleen of samen met een vriend(-in) een dagje komen tekenen. Je leert dan een specifieke techniek of werkt aan en onderwerp. Maak een keuze uit de verschillende workshops op het gebied van tekenen:

IK WIL (LEREN) SCHILDEREN

Hieronder vind je ons aanbod cursussen op het gebied van Schilderen. Ontdek welke het beste bij jou past! Je kunt ook kiezen voor een losse (ééndaagse) workshop om te kijken of het iets voor je is.

CURSUSAANBOD SCHILDEREN: 12 LESSEN

CURSUSAANBOD SCHILDEREN: 4 LESSEN (KORTE ACRYLESSEN)

OF KIES EEN ÉÉNDAAGSE SCHILDER-WORKSHOP

Je kunt alleen of samen met een vriend(-in) een dagje komen schilderen. Je leert dan een specifieke techniek of werkt aan en onderwerp. Maak een keuze uit de verschillende workshops op het gebied van schilderen:

“Ik vind het een geweldige ervaring om te werken met lijnen, zwart en wit of schilderen met kleur. Het brengt me veel voldoening”.

Contact opnemen

Vragen?
Heb je vragen? Bel of mail ons gerust: 058 – 213 6542 of info@kafrl.nl. Of vul onderstaand formulier in.

Twijfel je? Heb je advies nodig over de te maken keuze?

Graag horen we je twijfels en wensen en kijken of we daar een passend aanbod voor hebben. Je kunt ons mailen : d.boersma@kafrl.nl of bellen : 0582136542