Werken met gips

Maak kennis met een van de bijzondere en veelzijdige materialen voor ruimtelijk werk; gips.

Wat leer je?

Gips is voor zoveel meer te gebruiken dan herstel van gebroken ledematen . Het is een materiaal dat in de kunst veelvuldig wordt gebruikt als belangrijk materiaal. Het biedt veel verschillende mogelijkheden voor zowel plastisch als sculpturaal werk. 

Je leert de verschillende kanten van dit veelzijdige materiaal kennen. Het kan enerzijds gemakkelijk als plastisch materiaal worden gebruikt, in het opbouwen van een ruimtelijke vorm.  Anderzijds als sculpturaal materiaal dat een bijzondere tussenstap vormt tussen jouw model en een definitieve sculptuur in harder materiaal. Zo leer je stapsgewijs, met behulp van gips, jouw ultieme beeld te maken.

Welke materialen/techniek/hoe?

Je leert gips aanmaken en gieten. En leert de verschillende manieren om het materiaal te gebruiken. Voor mallen, plastisch vormgeven en sculpturaal werken. Met gebruik van de verschillende gereedschappen die bij de diverse technieken horen.

Voor wie?

Voor zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers die het werken met gips [opnieuw] onder de knie willen krijgen. 

Werken met gips en de beroepsopleiding

Je kunt deze weekend volgen als losse cursus of als onderdeel van de beroepsopleiding. Binnen de beroepsopleiding is deze weekend 4 punten waard in de volgende deelfases: Fase 1 Keuzeruimte (vrije keuze), Fase 2 Keuzeruimte (vrije keuze), Fase 3 Keuzeruimte (vrije keuze).

Loading...