Portret Tekenen & Schilderen

Had u deze portret cursus willen doen? Neem eens een kijkje bij de cursussen Model Tekenen of Model Schilderen! Hier zijn nog plekken beschikbaar

In deze portretcursus kunnen beginners én gevorderden aan de slag. De cursus is ingedeeld in verschillende onderdelen:

12 x portret tekenen en schilderen aan de hand van een model

12 x aan de hand van foto’s als referentiemateriaal leer je stapsgewijs een portret op te bouwen in verschillende verflagen.

Er ligt veel nadruk op het belang van goed leren kijken en het ontwikkelen van technische vaardigheden om je observaties vorm te geven in verf. Het spanningsveld tussen goed kijken en weergeven biedt bijzondere mogelijkheden om je begrip van de menselijke vorm te versterken, zowel als het hanteren van verf om de gewenste effecten te bereiken.

Hiernaast wordt je gestimuleerd om je onderwerp te benaderen als zijnde meer dan alleen de fysieke vorm. Elk mens heeft een innerlijk leven, en het is van groot belang dat dit altijd in het achterhoofd van de portretschilder leeft.

Je leert op een organische manier hoe nauw verbonden deze twee ogenschijnlijk afzonderlijke aspecten zijn, en hoe verrassend en bijzonder het kan zijn als dit uiteindelijk zichtbaar wordt in het portret.

Inschrijven

Docenten


Vakopleiding

Deze module kan in gekozen worden in de volgende fases:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte