Portret boetseren

Portretten worden al duizenden jaren gemaakt, omdat een hoofd (en vooral het gezicht) de herkenbaarheid uitdrukt van een bepaalde persoon. De basisvorm van een hoofd is betrekkelijk eenvoudig, evenals de aparte onderdelen ervan. Je herkent iemand echter aan de details, die voor iedereen verschillend zijn. Daarom zijn koppen (zo worden hoofden in de beeldhouwerij genoemd) zo fascinerend, in principe gelijk, maar toch altijd uniek. Je werkt aan de basistechnieken en vormen van portretten in klei.

In deze cursus werk leer je aan de hand van modellen portretboetseren. Je werkt met levend model in klei. Tevens leer je de voorbereidingen, zoals het maken van een armatuur (ijzerdraad, waarom heen het model geboetseerd wordt) en afwerkingen. Eén van je modellen wordt  afgebakken in de keramiekoven.

Voor modellen worden de deelnemers gevraagd om familieleden/vrienden te vragen die 2 keer mee willen om model te zitten. Gebruik gereedschap en basismaterialen (pakken klei +1 model afgebakken,  blokken was, draad, e.d. ) betaal je € 75,-

Je kunt leren een mal te maken van één van je koppen om daarmee één of meerdere afgietsels te maken in (afhankelijk van de vorm) gips, gietsteen, P.U.-hars en zelfs brons.  Deze workshop wordt gegeven in juni 2020.


Vakopleiding

Deze module kan in gekozen worden in de volgende fases:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte