Plas Dras

Met natte plassen acrylverf leren werken. Van spontane start naar abstract schilderij!

Wat leer je? 

Je leert plassen acrylverf te verdunnen en op een doek aan te brengen (gooien????) om een spontaan begin te creeëren voor je abstracte schilderij. Daarna leer je hoe je dit kunt verwerken tot een abstract schilderij. Een spontane start op een doek heeft vaak nog geen gelaagdheid. Je leert vanaf de spontane start een aantal stappen te nemen om een gelaagd schilderij te maken met een goede compositie.

Welke materialen/techniek/hoe? 

We werken met verdunde acrylverf op schildersdoek. De natte plassen verf van verschillende kleuren vloeien in elkaar of spetteren. Deze spontane verfvlekken zijn de start waar je verder op door schildert. Aan het einde van de dag heb je 1 of 2 (abstracte) kleurrijke schilderijen gemaakt. Je leert naar het abstracte schilderij te kijken om te zien hoe je dit sterker kunt maken, door de betekenis te leren omschrijven. Plasdrasgebieden zijn weidegebieden die onder water gezet worden, zodat de weidevogels kunnen eten in deze sompige gebieden. De naam “plasdras” past goed bij deze schilderwijze, omdat je met natte plassen verf een “goede bodem” te creëert voor je schilderij.

Voor wie? 

Voor absolute beginners en gevorderden, die lekker vrij willen werken met acrylverf en die het geen probleem vinden dat het schilderij abstract wordt

 

 


Docenten


Vakopleiding

Deze module is 2 studiepunten waard in de volgende fasen:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte