Maak je eigen prentenboek

Sorry, op dit moment hebben we geen beschikbaar aanbod voor Maak je eigen prentenboek.

De laatste les van een cursus uit deze module was op 2023-04-03.

Terug

Leer hoe je met illustraties van een goed verhaal een prentenboek voor alle leeftijden maakt.

Wat leer je?

Je leert eerst hoe je een storyboard maakt van je verhaal en deze uitwerkt tot prentenboek. We publiceren twee pagina's en de voorkant in een gedrukte prospectus met alle medecursisten.  Je leert eerst hoe je een storyboard maakt van je verhaal en deze uitwerkt tot prentenboek. We publiceren twee pagina's en de voorkant in een gedrukte prospectus met alle medecursisten.

Materialen/techniek/hoe? 

Door middel van een goed uitgebreid storyboard en oefeningen in verschillende mixed media technieken gaan we bezig met hoe prentenboeken gemaakt en gerealiseerd worden. We leren verschillende illustratiematerialen kennen, de kwaliteit van je verhaal en je getekende uitvoering. Jullie eigen Prentenboeken staan in een prospectus. Hoe groot moet je je tekeningen maken? Je leert rekening te houden met een marge voor schoonsnijden en tekst en weet straks hoe je een boek maakt.  We beginnen de les altijd met een korte oefenopdracht in een bepaalde techniek. Deze technieken kun je toepassen in je eigen prentenboek. 

Ik vind het prima als je de tekeningen voor je prentenboek op de computer verwerkt of op de iPad maakt in Procreate. Zorg wel voor voldoende eigen technische kennis en dat de bestanden groot genoeg zijn om te worden geprint voor een presentatie. In de lessen en thuis werk je eerst aan storyboard, daarna de uitwerkingen van een flink aantal pagina's, het boekomslag en een presentatie van je eigen verhaal voor in de prospectus "Ons eigen Prentenboek". Vorig jaar kregen al mijn studenten de mogelijkheid om hun verhaallijn of de tekst te laten controleren door de onafhankelijke schrijfster en socioloog Dirkje Brouwer.

Voor wie?

De inschrijfdatum is al verstreken, maar u kunt wel inschrijven voor de wachtlijst. Wij nemen dan contact met u op als er een plek beschikbaar is.

Gerelateerde modules:


Docenten


Vakopleiding

Deze module is 24 studiepunten waard in de volgende fasen:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte