Illustratie out of the box

Doel van deze illustratiecursus is om je kunstwerken aan te passen aan het formaat en niet andersom. Je werkt compact en handzaam als een illustrator. Heel anders dan je gewend bent van de schilderijen, tekeningen en andere beelden die je maakt.
Zo leer je hoe je een illustratie op moet zetten, het illustratief ontwerpen, het schetsen en uitwerken op een specifiek formaat voor een specifiek doel.
Uiteindelijk heb je een prachtig vormgegeven presentatie-doos met al je geïllustreerde kunstwerken. Waarvan je er af en toe een in een lijstje stopt en op kunt hangen.

1. acrylverf als waterverf gebruiken met een landschapje of met een floraal portret (bloemen in een vaas).
2. collage-tekening van interieur met mooie meubels
3. acrylverf schilderijtje op dik papier:
portret van iemand die belangrijk is.
4. een afdruk in verf of inkt. Bijvoorbeeld linoleumsnede of geverfde objecten op papier afdrukken.
Mag abstract als het maar sfeervol is.
5. inkt zwart-wit, mooie boom of mooi gebouw.
6. Gemengde technieken (2 kleuren uitkiezen) Een geïllustreerde (eigen) quote of uitspraak. Deze wordt als Corona het toelaat gezeefdrukt in twee kleuren. Als het niet lukt gaan we iets in gemengde technieken maken in een donkere tint (donkerpaars, donkerbruin, zwart?) met een lichtere steunkleur.
7. een gedicht, de tekst (handgeschreven, strak vormgegeven of gestempeld) met mooi geïntegreerd beeld in kleur. (Plint)
8. t/m 10. mag je zelf bedenken. Mogen ook meer van de bovenste zijn. Of eigen illustratieve ontwerpen op het formaat binnen 18,5 X 24,5 cm.

11. je maakt of kiest je eigen etiket-illustratie voor de voorkant van de doos. De rug, de tekst op het etiket, op de zijkant van de doos en op de achterkant ga ik vormgeven.
Deze doos kun je dan mooi in je boekenkast bewaren. 

Inschrijven

Je kunt je momenteel niet inschrijven voor deze module. Als je contact met ons opneemt, kunnen we kijken wat er alsnog mogelijk ik.

  • De inschrijfdatum is al geweest.

Geralateerde modules:


Docenten


Vakopleiding

Deze module levert 24 studiepunten op in de volgende fases

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte