Connecting the dots

Connecting the dots biedt je houvast door een vastwerkritme. Steeds van inspirerende bronnen, opdrachten en onderzoek naar groepsfeedback en intervisie. Wekelijks kom je met de groep samen (24x).

thematische bijeenkomsten
Het traject bestaat uit 5 thematische blokken. Tijdens de eerste blok-bijeenkomsten krijg je een introductie over de visie en werk/werkwijze van hedendaagse kunstenaars die rond eenzelfde thema werken. Samen bespreken we zo een rijk palet aan visies en werk van hedendaagse kunstenaars.

Aan het eind van de introductie krijg je een gerelateerde thuisopdracht. Als maker ga je zelf aan de haal met de opdracht. Zie het als een aanleiding, een impuls, om vervolgens je eigen plan te trekken. Jouw uitwerking presenteer je in de laatste blok-bijeenkomst en wordt aandachtig door de groep bekeken en besproken. De focus ligt op inhoud en betekenis. Doel hierbij is dat je als maker zelf de zeggingskracht van je werk kunt toetsen.

De tussenliggende bijeenkomsten staat wederom in het teken van hetzelfde thema. Hierin krijg je ruimte voor onderzoek en verwerking van het thema, soms worden korte opdrachten gegeven en altijd kun je vragen omtrent je individuele proces voorleggen.

intervisie
Als je tegen iets aanloopt in je werk, dan is het prettig om met een collega te kunnen overleggen. Als kunstenaar is dat niet anders, maar werk je vaak alleen. In het traject zitten drie intervisie-bijeenkomsten die je de mogelijkheid geven om onderwerpen en praktijksituaties waar je als (aankomend) kunstenaar tegen aanloopt te bespreken in een groep. Zaken die voor collega-kunstenaars vaak heel herkenbaar zijn.
Door op een gestructureerde wijze samen oplossingen te zoeken, kun je nieuwe inzichten op doen. Iedereen kijkt immers net weer even anders tegen dingen aan. Die blik van een ander kan heel verhelderend werken.

vooruitblik
Connecting the Dots wordt afgesloten met een gezamenlijke terugblik op het traject. Natuurlijk kan een vooruitblik ook niet ontbreken. Hoe ga je verder? Hoe zie jij dit en welke rode draad zien je groepsgenoten bij jou?

open voor alle beeldende richtingen
De gebruikte beeldende middelen/technieken en materialen zijn steeds volledig vrij. Het traject staat open voor alle beeldende disciplines.

wees een nomade
Dit traject volgt de filosofie van Deleuze waar het gaat om jou als maker. Dat wil zeggen, ik moedig je aan om vooral veel mogelijkheden te onderzoeken, met opdrachten als aanleiding. Trek vooral je eigen plan, wees avonturier, dwaal, struin, dool. Onderzoek en verken! Maak jouw kaart, maak jouw atlas van inspiratie. Het gebied dat ik je laat zien, toont je een aantal ‘steden’, de zogenaamde thema’s die ik je aanreik, aan jou de taak om de omgeving te ontdekken!


Docenten


Vakopleiding

Deze module kan in gekozen worden in de volgende fases:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte