Basis & Vervolg: Tekenen en Schilderen

Leer (beter) tekenen en schilderen!

Wat leer je?

Tijdens de teken- en schilderlessen van Corina Blom wordt aandacht besteed aan basale kennis van tekenen en schilderen: het mengen van kleuren, het creëren van diepte in een schilderij en het schilderen van verschillende thema’s. Je leert tekentechnieken toepassen en je probeert verschillende tekenmaterialen uit. Beginnende studenten krijgen meer instructie over het gebruik van verf, tekentechniek of palet. Gevorderden werken aan het uitbreiden van thema’s en het ontwikkelen van een eigen stijl. Aan het begin van de cursus wordt een werkplan opgesteld van thema’s en technieken  met inbreng van de studenten. Je kunt afwijken van het werkplan en (deels) individueel werken en begeleid worden.

Welke materialen/techniek/hoe?

Een veelgestelde vraag van studenten is:  Welk materiaal moet ik meenemen naar de schilderles?

Antwoord: gebrande omber, gebrande siena, gele oker, ultramarijn, kobalt, ceruleum, donkergeel en crimson en titanium wit, facultatief: roze/paars. Platte bristol/varkensharen penselen, 1 puntpenseel, een verflap en een palet.

De les begint met schetsen en tekenen, daarna werk je meestal aan je schilderij of tekening, aan het einde word gezamenlijk geëvalueerd.

Voor wie?

Beginners, voor ieder die geïnteresseerd is in schilderen of tekenen en voor schilders die hun techniek willen verbeteren.

 


Docenten


Vakopleiding

Deze module is 48 studiepunten waard in de volgende fasen:

  • Fase 1 Keuzeruimte
  • Fase 2 Keuzeruimte
  • Fase 3 Keuzeruimte