Junior Art Academy

Kunstacademie voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-16 jaar)!

GEZOCHT: JONGE KUNSTENAARS!

Teken of schilder je veel? Ben je altijd creatief bezig? Denk je vaak net even anders dan anderen? Of ben je al een tijdje bezig en wil je echt verder komen? Misschien denk je eraan om na school naar de kunstacademie te gaan? Dan is de Junior Art Academy echt iets voor jou! Vanaf zaterdag 29 februari gaan onze pilotlessen* van start! Doe je mee?

Wat is de Junior Art Academy?
In onze Junior Art Academy onderzoek en experimenteer je veel. Je gaat aan het werk met allerlei technieken, materialen en leuke opdrachten, zoals bijvoorbeeld lichtprojecties en vreemde ‘beeldhouwwerken’. 

De lessen worden gegeven door een docent die zelf ook kunstenaar is. Deze kunstenaar deelt zijn passie, ervaring en kennis. Zo ervaar je hoe een kunstenaar geïnspireerd raakt, denkt, werkt en onderzoekt. En dát werkt aanstekelijk!

De modules duren 24 weken en zijn opgedeeld in blokjes van 6 lessen. In deze blokjes werk je steeds weer met nieuwe thema’s en technieken. Zo ontdek je steeds meer waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

Het plezier in het maken vinden we heel belangrijk, maar we leren je ook hoe je naar kunst kunt kijken. Daarom kijken we niet alleen naar werk van bekende kunstenaars, maar ook naar het werk dat tijdens de lessen gemaakt wordt. Tijdens deze werkbesprekingen vertel je wat goed gelukt is, wat je moeilijk vond en hoor je hoe anderen naar jouw werk kijken. 

Lestijden
Ben je tussen 8-12 jaar, dan heb je op zaterdagochtend les van 10:00-12:00 uur. Voor jongeren tussen 13-16 jaar zijn de lessen op zaterdagmiddag van 14:00-16:00 uur.

Kosten
Vanaf 29 februari starten we eerst met een serie van 6 pilotlessen. De kosten hiervoor zijn 45,- euro.

Daarna start de Junior Art Academy een 24 weekse module 318,- euro voor kinderen op de basisschool, zit je op de middelbare of het MBO, dan zijn de kosten voor 24 weken 468,- euro. Is dit bedrag te hoog? Informeer dan bij de gemeente of bij Stichting Leergeld of je in aanmerking komt voor een bijdrage van hen. In sommige gevallen kunnen zij de kosten voor je betalen. 

Locatie
Kunstacademie Friesland, Groningerstraatweg 354 Leeuwarden

Aanmelden
Wil je mee doen? Te gek! Meld je aan via ‘Aanmelden pilot-lessen‘, bel ons of stuur een mail naar info@kafrl.nl.

*Let op: we starten eerst met een serie van 6 proeflessen (pilot). De eerste les begint op zaterdag 29 februari. Hiervoor kun je je nu inschrijven! Kosten hiervoor zijn 45,- euro. 

2019-2020

8-12 jaar: 6 zaterdagen vanaf 29 februari

Tijden: 10:00 – 12:00  €45,00
Locatie: Kunstacademie Friesland, Leeuwarden

13-16 jaar: 6 zaterdagen vanaf 29 februari

Tijden 14:00 – 16:00  €45,00
Locatie: Kunstacademie Friesland, Leeuwarden