LOGIN CANVAS

EVENTS & NIEUWS

filmpjes studenten over Kunstacademie friesland

DOWNLOADS

NIEUW PDF Brochure

Zomeracademie 2019

De brochure programma voor 2018/2019 kun je downloaden of ophalen bij Kunstacademie Friesland.

ARCHIEF

Lezing

 

Fertile soil

26 december 14.00-16.00 uur

Beeldend kunstenaar Doet Boersma vertelt hoe haar thema Landschap evolueerde tot het thema Fertile Soil, waarin ze de meer onzichtbare processen van de natuur laat zien. Kunstliefhebbers leren hoe een eeuwenoud thema als landschap, vernieuwd verwerkt wordt in kunstwerken. Liefhebbers van haar werk kunnen meegaan in de ontwikkeling van haar kunstwerken.

 

Deelname is gratis, reserveren verplicht: info@kafrl.nl

Word jij blij van creatief bezig zijn?

Zoek dan een leuke, ontspannende of leerzame cursus of workshop uit

 

Of overweeg jij de Vakopleiding te gaan volgen? Bezoek dan één van onze voorlichtingsdagen, zodat je precies weet waar je aan begint. Op deze site vind je bij  Vakopleiding en bij Toelating en aanmelding al de nodige informatie over de opleiding en de mogelijkheden.

 

Droom jij er van kunst te maken?

Dan ben jij uitermate geschikt voor de vakopleiding beeldend bij kunstacademie Friesland.

Combineer deze part-time studie met je baan en studeer af als professioneel kunstenaar. In deze 5- jarige opleiding, leer je je thema’s te ontwikkelen, jezelf te  ontplooien en heb je een goede kijk op de markt. Maar je kunt ook eerst andere cursussen volgen om te kijken waar je jouw focus wil leggen.

 

Kijkje in het atelier

Om alvast een kijkje te nemen in de academie ben je van harte welkom op onze Voorlichtingsdag. Hier vind je uitgebreide informatie over de vakopleiding.

En heb je de mogelijkheid om diverse docenten te spreken en om al je vragen te stellen.

Ook zijn er studenten van verschillende leergangen, zij kunnen je precies vertellen hoe het is om aan de kunstacademie te studeren.

 

Portfolio check!

Is je portfolio op dit moment voldoende om toegelaten te worden op voor de vakopleiding?

Neem bijvoorbeeld foto’s of een paar originelen mee van wat je al gemaakt hebt. We zijn vooral benieuwd naar je schetsen, werkboeken (als je die hebt) en hoe je ideeën ontwikkelt. Leden van de toelatingscommissie gaan even apart met je zitten en daar kun je vertellen waarom je graag naar de Kunstacademie wilt gaan en je werk laten zien. Dit gesprek is gratis. De toelatingsdocent schat in of dit werk voldoende is om een toelatingsgesprek te doen.

Zie ook Toelichting en Aanmelding

 

Zin in de vakopleiding?

Als je een toelatingsgesprek wilt doen, vraag je een gesprek aan. Dit toelatingsgesprek kost € 75,- .

Je krijgt dan van te voren een opdracht (neemt niet veel tijd). De uitgewerkte opdracht plus je thuis gemaakte werk neem je mee naar het toelatingsgesprek (6 & 7 juni 2018). De toelatingscommissie bestaat uit minimaal 2 docenten. Ze luisteren naar je motivatie en kijken naar je werk. Na dit gesprek krijg je te horen wanneer je de uitslag krijgt. De docenten maken een verslag van hun bevindingen en geven een bindend advies om wel of niet de Kunstacademie te gaan doen.

 

Deelnemen

Voor de vakopleiding en de (keuze)vakken geldt een maximaal aantal deelnemers. Dus om zeker te zijn van een plek, in een van de programma’s geef je je snel op. Er zijn al diverse programma’s vol.

DEMONSTRATIES ZOMERACADEMIE

Bekijk programma