Eindexpositie Tusken 5 en fierder

Eindelijk toch eindexpositie KAF studenten
Nadat het covid-virus tot driemaal toe roet in het eten gooide kan de eerste lichting afgestudeerde studenten van Kunstacademie Friesland (KAF) eindelijk het eindwerk aan de buitenwacht tonen. De groep begon in 2015 aan de toen nagelnieuwe kunstvakopleiding in Leeuwarden en studeerde af in het voorjaar van 2020.

‘Tusken 5 en fierder’
Nu kan de tentoonstelling die de titel ‘Tusken 5 en fierder’ heeft meegekregen, eindelijk doorgaan. De titel refereert aan het moment waarop de expositie plaatsvindt -na het vijfde studiejaar- en verwijst tegelijk naar de toekomst van de kunstenaars. De tentoonstelling wordt georganiseerd in de tweede helft van september, in nauwe samenwerking met Kunstacademie Friesland en Stichting Open Stal te Oldeberkoop.

Grote variatie
Van ruim 20 studenten wordt werk in een variatie aan disciplines te getoond; van olieverf tot grafiek, installaties, mixed-media en van keramiek tot video-art. Allemaal resultaten van de uitgewerkte onderzoeksvraag die de kunstenaars-inspé zichzelf stelden. Met zo’n groep mensen die per persoon een verschillend thema verbeeld hebben is er een verrassend afwisselende expositie ontstaan.

Opening
Als tentoonstellingslocatie is gekozen voor het markante CAV-gebouw aan de Heerenveenseweg, de voormalige veevoederfabriek in Oldeberkoop, waar regelmatig creatieve- en culturele evenementen worden georganiseerd. De opening zal worden verricht op vrijdagmiddag 17 september a.s. door o.m. Kris Callens, directeur van o.a. het Fries Museum.

De dagen dat de expositie voor het publiek geopend is, zijn vastgesteld op: 18, 19, 24, 25 en 26 september 2021, van 11:00 tot 17:00 uur.

Toegang gratis.
Meer informatie: www.tusken5enfierder.nl

Loading...