Wie ben ik als kunstenaar

Mijn werk over de mens en zijn omgeving. De portretten die ik de laatste periode schilder (al dan niet in opdracht) zijn helder gekleurd en er wordt veel wit gebruikt. Het gaat in dat werk over de tegenstelling tussen de mens en zijn omgeving maar ook dat mens en omgeving elkaar nodig hebben. De mens wordt gevormd door waar hij zich bevindt, maar hij wordt ook beperkt door de omgeving waarin hij zich bevindt. Die eenheid én tegenstelling komen heel duidelijk in het werk naar voren. De mensfiguur is kleurrijk en transparant geschilderd, de omgeving is wit en pasteus geschilderd. Maar het wit van de omgeving vormt tevens de lichtval in het gezicht of het lijf van de figuur en daardoor versmelten zij. De werken hebben door kleurgebruik en compositie een vrolijke uitstraling. 

De periode voor de zomer van 2019 schilderde ik meer dan levensgrote portretten die van het doek afliepen zo groot waren ze zodat de omgeving helemaal door de persoon opgeslokt wordt. En dat maakt dat de figuur alleen staat, dat hij geïsoleerd is door de grenzen van het doek en dus ook geen verbinding aan kan gaan met zijn omgeving. Deze werken hadden veel meer een sombere uitstraling. 

Naast portretten schilder ik ook nog landschappen, verstilde, lege landschappen waar de kijker zelf herkenning in kan leggen omdat ze niet aan een bepaalde plaats zijn gebonden. 

Ik schilder in olie, acryl en in gemengde techniek. 

Wie ben ik als docent 

Ik ga in september lesgeven omdat kennis overbrengen een van de inspirerende zaken is. Maar daarnaast is het heel fijn om mensen enthousiast te maken voor tekenen en schilderen, omdat zijn motto is “iedereen kan tekenen en schilderen, alleen is het plezier erin ons in de loop der tijd afgeleerd”. 

 

 
 

Werken van Rudi Stuve

Bij deze modules is deze docent betrokken

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk