Liesbeth Daale

Bij het lesgeven aan de kunstacademie vind ik het een uitdaging cursisten te stimuleren om vrij te kunnen vormgeven in klei, om een eigen weg en stijl te vinden.
Nieuwsgierigheid, het experimenteren met techniek en materiaal, onderzoeken, ontdekken en anders leren kijken zijn daarbij belangrijk om verder te komen.  
Naast een goede technische basis is ook het plezier hebben in het werken met klei belangrijk, de mogelijkheden en onmogelijkheden ontdekken, en kritisch maar ook trots zijn op je eigen werk.  
Als docent is het telkens een feestje te zien tot welke soms verassende resultaten en oplossingen de cursisten komen.   

Ik ben keramist, in mijn werk maak ik veel gebruik van de draaischijf. Een gedraaide symmetrische vorm dient dan vaak als uitgangspunt, deze wordt gemanipuleerd door te versnijden, doorboren uit te rekken of samen te voegen etc.  Ook maak ik gebruik van een combinatie  van handopbouw en draaien.  
Wat mij intrigeert zijn de verschillende verschijningsvormen van klei zoals geploegde akkers met zware zeeklei, het wad bij droog weer of juist in de regen wanneer je laarzen zich vastzuigen in de klei en daar sporen achterlaten.  

Naast het maken van eigen keramisch ruimtelijk werk en het draaien van gebruiksgoed geeft ik lessen en workshops in mijn atelier in Leeuwarden, bij de Kunstacademie Friesland, bij Klaaiwurk en workshops bij het keramiekmuseum Princessehof. 

Website:  www.liesbethdaale.nl  

Profiel foto Liesbeth Daale

Deze docent is betrokken geweest bij de volgende modules/workshops:

Loading