Wie ben ik als kunstenaar

Op mijn opleiding aan de kunstacademie voelde ik mij geen kunstenaar. De illustratieafdeling was een beetje tuttig en bijna niemand durfde echt een vakman (-mens) te worden. Ik was samen met een vriend de eerste die met een volledig door ons zelf geschreven, geïllustreerd en uitgegeven boekje afgestudeerd was. Wij verkochten als bachelors onze boekjes tijdens de afstudeerexpositie. Dat van mij „Het getatoeëerde varken” gaat over het verzamelen van verhalen, ervaringen en beelden. Daar gaat het kunstenaarschap voor mij nog steeds over. Verder ben ik een vakman geworden door het vak uit te oefenen. Ik maakte illustraties voor kranten, redactioneel en voor de kinderpagina van de LC, ik maakte school-, product- en (kinder)boekillustraties, logo’s en animaties. Mijn stijl is heel divers maar herkenbaar. 

Illustratief ontwerpers zijn vaak bescheiden kunstenaars, observerende vakmensen die op papier veel te betekenen hebben. En niet alleen op papier, ook in tekst en op hout, glas, huid, stof, steen, beeldscherm, metaal, kunststof, enz.

 

Wie ben ik als docent

Het vertellen met illustraties en het maken van boeken is voor mij de allergrootste passie. Je kunt als illustrator hele werelden laten ontstaan die bij de toeschouwer tot leven komen. Met beeld kun je iemand laten omdenken in de fantasie. Dat kan al met de sfeer die je met een illustratie neerzet. 

Dat wil ik uitdragen. De wereld die jij creëert met je beeld kan iemand anders naar iets laten kijken.

Je illustratie brengt vreugde, verdriet, verwarring, herkenning of sfeer. Door jouw tekening gaat er ergens in het brein een laatje open. En als je met aandacht en plezier je illustraties maakt draag je dat inzicht zelf ook uit. Ik leer jullie wat je handschrift is, waar je zorgvuldiger of waar je losser kunt werken. Wat je kunt, ook in je denken. Niet door het voor te kauwen maar door het zelf met plezier te doen. Met elkaar samen in de illustratiecursussen die ik geef.

 

Werken van Laurens Bontes

Bij deze modules is deze docent betrokken

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk
Loading...