Wie ben ik als kunstenaar

Ik ben Harmen Tulner en ik schilder al meer dan 25 jaar. Ik schilder voornamelijk stillevens. Het zijn schilderijen met dingen die wij mensen gebruiken. Ik zet ze bij elkaar en in mijn schilderijen gaan ze een eigen leven leiden. Soms lijken die spullen net mensen die bij elkaar staan. Vroeger waren mijn schilderijen wat realistischer dan nu. Ik probeer een bepaald levensgevoel in mijn schilderijen tot uiting te brengen. Dat levensgevoel kan ik niet onder woorden brengen maar wel uitbeelden met mijn schilderijen. Ik heb in de afgelopen jaren bij veel galeries geëxposeerd en mijn schilderijen zijn ook aangekocht door musea.

 

Wie ben ik als docent

Als docent wil ik je graag een manier van schilderen leren die jou in staat stelt om de meest uiteenlopende schilderijen te maken. De grisaille-techniek (die ik onderwijs) leent zich daar uitstekend voor. Mijn ervaring is dat beginners met deze techniek snel een overtuigend resultaat behalen. Heb je al eerder geschilderd? Dan is deze techniek ook voor jou heel interessant. Je leert goed kijken en op een heel ander manier een schilderij opzetten. Het is wel belangrijk dat je schilderijen wilt maken met een herkenbare voorstelling. Hoe ver je wilt gaan met details kun je zelf bepalen.

Zelf heb ik als kunstenaar vaak gebruik gemaakt van de grisailles. Ik heb mij verdiept in de werkwijze van schilders die ik bewonder en zo ontdekte ik deze techniek. In het begin vond ik het lastig om niet meteen met kleur te beginnen. Maar deze benadering brengt veel voordelen met zich mee. Dat ga ik je allemaal uitleggen.

Naast het schilderen met de grisaille techniek wil ik het ook graag met je hebben over wat je schildert en waarom. Dat komt wat later aan bod.

Werken van Harmen Tulner

Bij deze modules is deze docent betrokken

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk
Loading...