Wie ben ik als kunstenaar

Klei met je handen vormen verveeld nooit. Het is een fijn materiaal om mee bezig te zijn. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Binnen het thema waar ik steeds mee bezig ben, ontdek ik steeds nieuwe vormen om te maken en probeer ik toepassingen van glazuren.

Ik heb veel ervaring met Raku stoken, dat is in een buitenoven je werkstukken bakken en van dichtbij het snelle stookproces beleven. Met een half uur heb je je werkstuk klaar in je hand.

 

Wie ben ik als docent

Ik merk dat met lesgeven op de kunstacademie, je met gretige studenten te maken hebt die alles willen weten en allerlei experimenten uit willen voeren en vragen stellen over mogelijkheden.

Ik bied een workshop aan waarbij geen ervaring nodig is met klei. Alles staat klaar: klei, gereedschap, glazuren en een oven. Ik ervaar het als uitdagend en inspirerend om studenten wegwijs te maken in de talloze mogelijkheden die je kan uitproberen, Studenten kunnen ook thema’s uitwerken met klei en glazuur.
Toeval speelt een rol bij deze techniek. Het is erg leuk om te zien dat werkstukken verrassen. En dat mensen na een dag stoken met mooie dingen en een keramische ervaring rijker naar huis gaan.

 

Werken van Foppe Boersma

Bij deze modules is deze docent betrokken

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk