Wie ben ik als kunstenaar

De verstoorde samenhang met de natuur is wat me de laatste jaren bezighoudt. Schoon-heid is op allerlei manieren de rode draad in mijn werk. Daarbij behorende maatschappelijke kwesties, filosofie en ook de Jungiaanse psychologie voeden me bij het ontstaan van mijn beelden. Transparantie en spiegeling zijn favoriet, vanwege de betekenissen die daarbij horen. Graag werk ik met natuurlijke en recycle-materialen. Ik hergebruik materialen die anders worden afgedankt en maak community-art-werken, vanuit duurzaamheid. Dan kan het werk desnoods 50m lang worden, afhankelijk van de locatie. Bijvoorbeeld bij de installatie ‘Boven het maaiveld’ Grote Kerk Leeuwarden 2018, deels gemaakt in Mienskip, met een paar studenten van de KAF. Welke materialen en technieken ik gebruik hangt samen met het te vertellen verhaal.

 

Wie ben ik als docent

Al sinds 1985 werkte ik parttime als docent op de Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool Holland NLO in Amsterdam. Ik zie het maken van een beeld in welke techniek en met welke inhoud dan ook, als een avontuur, zonder voorbedachten rade: spelend, onderzoekend, met een open houding naar waar je beelden over gaan. Soms vanuit een spelen met verschillende materialen, soms vanuit een onderwerp of voorgenomen uitgangspunt.

Ik hou ervan om met studenten of cursisten hedendaagse kunst te beschouwen.

Ik nodig uit, je eigen weg te zoeken en vinden, vanuit eigen signatuur en temperament, interesseveld, vanuit urgentie of gevoel, poëzie, of vanuit formele voornemens.

Ik houd ervan te zien, hoe ‘eigen’, en in die zin verschillend, de atmosfeer is in de werken van studenten in mijn groepen.  

Werken van Eveline van der Pas

Bij deze modules is deze docent betrokken

Filters

143 modules gevonden, 16 getoond

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk *

██████████████

Bekijk
Loading...