Bekijk alle docenten

Aafke Sterenberg

Bij mijn cursisten wil ik bereiken dat ze geinspireerd worden, anders gaan kijken en iets leren waarvan ze dachten dat ze het niet konden. Het leukste aan het lesgeven van mijn methode (contact maken met je creatief brein) vind ik dat ik bij de cursisten daadwerkelijk progressie zie in hun tekenen. De meeste cursisten verbazen zichzelf en hadden niet gedacht dat ze dit konden. 

Het lesgeven vind ik ook leuk omdat ik daarin kan delen hoe ik kijk en hoe ik de dingen zie én kan zien hoe anderen kijken. Iedereen kijkt vanuit een eigen kader, dat is fascinerend. Door dit kijken te delen, wordt je eigen kader opgerekt waardoor je een opener blik krijgt. 

Lesgeven op Kunstacademie Friesland is nieuw voor mij. Ik vind het belangrijk dat iedereen kansen krijgt zich te ontwikkelen op eigen talent. Mijn manier van lesgeven en de methode (contact maken met je rechterhersenhelft, je creatief brein) helpt daarbij en dat deel ik graag met zoveel mogelijk mensen. 


Ik ben trots op de cursisten. Als ik zie hoe geconcentreerd en gedreven er elke keer gewerkt wordt, als ze boven zichzelf uitgestegen zijn, als ze oude patronen los durven te laten, als er prachtige tekeningen gemaakt zijn. 

Ook trots ben ik op mijn eigen stichting TOF Media, omdat we hier participatieprojecten doen die mensen van verschillende generaties in beweging zet en met elkaar verbindt, waarbij iedereen aangesproken wordt op eigen talent. En omdat voor mij persoonlijk al mijn vaardigheden en talenten en visie samenkomen in onze werkwijze. 

Inspiratie:

Inspirators voor mij zijn Christiaan Kuitwaard vanwege het licht, Morandi door zijn kijken (restvormen) en vanwege zijn schildertoets en de tonen, Marlene Dumas door haar visie en haar vaak minimale uitwerking met allerlei verschillende materialen, Martin Tissing en Mark Rothko vanwege het kleurgebruik en de gelaagdheid. Gemeenschappelijke deler bij deze kunstenaars: intensiteit.
In mijn eigen werk is de voorliefde voor deze kunstenaars terug te vinden. Momenteel ben ik bezig met een serie grote schilderijen, geinspireerd op de manier van kijken van Morandi, m.n. wat betreft vorm/restvorm. Het blijft te allen tijde fascinerend hoe het kijken je zien beinvloedt.

Muziek, (zowel klassiek (Bach!) als modern) inspireert telkens anders maar  telkens weer.


Profiel foto Aafke Sterenberg

Werken van Aafke Sterenberg

Deze docent is betrokken bij de volgende modules:

Loading