Afstudeertentoonstelling van Kunstacademie Friesland, geopend door Arno Brok

Trots kondigen we aan dat de Commissaris van de Koning, dhr. Brok onze tentoonstelling komt openen. De tentoonstelling De Rode Draad laat kunstwerken zien van afstudeerders, alumni en vierdejaars. Open van 29 april t/m 7 mei, dagelijks van 13 – 16 uur, toegang gratis.

Het werk van de afstudeerders hebben beide een persoonlijk invalshoek en zijn toch heel verschillend. Zo laat Sofie Stal foto’s over de verbondenheid met haar tweelingzus zien. Ina Brouwer laat collages zien, die vruchtbaarheid visualiseren. “We hebben nog niet eerder een tentoonstelling gehad van studenten én alumni. Het geeft een inspirerend beeld wat er mogelijk is als de kunstenaar het persoonlijke verhaal verbindt met een maatschappelijke context”, zegt opleidingscoördinator Judith Baarsma.

De tentoonstelling heet De Rode Draad omdat voor alle exposanten de kunst bij hun levenslijn hoort, dat verbindt de kunstwerken en kunstenaars met elkaar. De deelnemende alumni laten allemaal nieuw werk zien. Ook hier is grote diversiteit; Fokke Veurman laat sculpturen zien en Hiltsje Bloemhof maakt video stills van mixed media.

Vierdejaars studenten hebben in de module “Toewerken naar een expositie” geleerd een persoonlijk concept met eigen gekozen materialen uit te werken. Baukje Ipema haar fascinatie over spiegeling is te zien in een serie schilderijen over gehavende schuurtjes, Froukje Kooistra haar video vertelt over het schuren in een mensenleven en Liesbeth de Leeuw toont enorme grote foto’s van bomen op doek, waar je tussendoor kunt wandelen.

Loading...