Vooropleiding - vakopleiding autonoom beeldend kunstenaar

Module 24x

Eerstvolgende startdatum 18-09-2019
Prijs 595,00
Locatie Leeuwarden
Duur 24x

Cursus informatie

Deze module is ontwikkeld voor iedereen die de Vakopleiding Beeldend Kunstenaar van Kunstacademie Friesland wil volgen, maar nog onvoldoende basis heeft of twijfelt of de manier van werken op de Vakopleiding bij je past. De vooropleiding is ook toegankelijk voor studenten die niet van plan zijn om onze vakopleiding te gaan volgen, maar zich wel verder willen ontwikkelen op beeldend gebied. Voor de vooropleiding is geen toelatingsgesprek nodig.

In 24 bijeenkomsten proef je alvast aan het beeldend kunstenaarschap. We werken in lesblokken van een aantal bijeenkomsten. In elk blok kom je in aanraking met een ander medium en andere thematische uitgangspunten. Ook organiseren we een begeleid tentoonstellingsbezoek. De opdrachten die je krijgt zul je deels thuis moeten maken. We stimuleren het gebruik van een logboek waarin je op diverse manieren (schetsen, notities, proefjes, foto’s, knipsels, etc.), verslag doet van je werkproces, je ervaringen en observaties.

Het leren doorgronden van beelden is naast het ontwikkelen van beeldende vaardigheden een belangrijk aspect gedurende deze module. De lessen worden daarom ondersteund met voorbeelden uit de beeldende kunst.

De module wordt afgesloten met een presentatie van je werkproces en eigen werkstukken. Als je de module Vooropleiding Beeldend Kunstenaar positief afgesloten hebt, ontvangt je hiervoor een certificaat. Dit certificaat biedt toegang tot de eerste fase van onze Vakopleiding Autonoom Beeldend Kunstenaar.


• Leeftijd minimaal 17 jaar bij aanvang van de opleiding

• Geen toelatingstoetsing

Dit traject bestaat uit 24 wekelijkse bijeenkomsten op woensdagavond van 19.30-22.00 uur. De kosten zijn € 595,-. Startdatum 18 september 2019. De vooropleiding is toegankelijk voor deelnemers die minimaal 17 jaar zijn bij aanvang van de opleiding. Er is geen toelating nodig

Programma: start 18 september 2019

Blok 1 Ruimtelijk “of ander onderwerp/thema?”

3 lessen

3d, Machiel Braaksma

Blok 2 Focus op je onderwerp“of ander onderwerp/thema?” 4 lessen

Fotografie Pieter Postma

Blok 3 Model 3 lessen

Modeltekenen door Monica Jonkergauw

Blok 4 Out of the box 4 lessen

Schilderen en mixed media, Pieter Postma

Blok 5 Ontdekkingen 4 lessen

Droge naald, monoprint, linodruk en mixed graphics, Corina Blom

Blok 6: Eigen thema, eigen techniek 5 lessen

Beeldend onderzoek en uitwerking door Corina Blom

Eindevaluatie

samen met 2 docenten van de vooropl. en 1 persoon van de toelatingscomm.? 1 les

Planning

Startdatum
18-09-2019
Locatie
Leeuwarden
Prijs
595,00

Docenten