Skip to content

Textiel technieken - experimenteren

Module 12x

Eerstvolgende startdatum 15-01-2020
Prijs 540,00
Locatie Olderberkoop
Duur 12x 13:00-17:00

Cursus informatie

Cursus Textieltechnieken

De cursus textieltechnieken bestaat uit 4 modules van 3 lessen, waarbij iedere les weer een andere techniek centraal staat. Iedere module krijg je les van een andere Hawar docent, die expert is in de techniek welke centraal staat.

Experimenten uit vorige modules worden weer gebruikt in volgende modules zodat er een kruisbestuiving ontstaat.

We werken met een overkoepelend thema. In de lessen staan vooral experiment en beeldend werken met de aangeboden techniek centraal. Het is in overleg ook mogelijk om vanuit een eigen thema te werken.

Iedere les krijg je een pakket materialen voor de proeven van die dag en aanvullende informatie over textiel als beeldend materiaal toen en nu voor zelfstudie.

De technieken welke aan bod komen in deze cursus zijn:

Transfer- en druktechnieken op textiel

In deze lessen leer je foto’s en teksten over te brengen op textiel en deze te gebruiken in je werk. Daarnaast ontdek je mogelijkheden om eigen tekeningen over te zetten op textiel en komen er diverse druktechnieken aan bod. De nadruk ligt in deze module op op mixed media. Ten slotte is er aandacht voor materialen combinaties en het werken met de naaimachine.

Vilten

Aan bod komen de grondbeginselen van het vilten. Wolsoorten, het uitleggen van wol, krimp, hechting, voorvilt, toepassen van de eigenschappen van zeep, het combineren van vilt met andere vezels, draden, stoffen en het van toepassen van scheidingsmateriaal.

Borduren

De lessen borduren worden een zoektocht naar combinaties van borduurtechnieken en materialen die voor jouw of jouw werk interessant zijn en een duidelijke meerwaarde opleveren. Dat kan door het verrijken en/of het van structuur veranderen van (eerder gemaakte) ontwerpen. Dit doe je met hand- en/of machinaal borduurwerk, al dan niet in combinatie met mixed media.

Vlechten

Tijdens deze cursus maak je kennis met het (manden) vlechten in de breedst mogelijke context.

Daarnaast ontdek je een veelvoud aan technieken.

Je wordt uitgedaagd om eigen combinaties te maken met vlechtwerk.

Planning

Locatie: HAWAR -Oosterwoldseweg 33, 8421 RR Oldeberkoop

Lesdagen: 12 woensdagen, start 15-01-2020

Lestijd: 13:00 - 17:00

Startdatum
15-01-2020
Locatie
Olderberkoop
Prijs
540,00