Skip to content

Surface design - textiel manipuleren VOL

Module 6x

Eerstvolgende startdatum 18-09-2019
Prijs 180,00
Locatie Olderberkoop
Duur 6x 19:00-21:30

Cursus informatie

Minor Surface Design VOL

In deze cursus staat het manipuleren van stof en vezels door middel van allerlei technieken centraal met als doel een eigen beeldtaal in textiel ontwikkelen. Het wordt een inspirerende zoektocht naar combinaties van technieken en materialen die voor jou interessant zijn en een duidelijke meerwaarde opleveren in je eigen werk.

Binnen onze lessen willen we onze kunde en onze voorliefde voor textiel en vezels doorgeven. Je technieken (aan)leren maar vooral ook stimuleren om te experimenteren en zo te zoeken naar vrije toepassingen, te ontdekken wat diverse techniek- en materiaalcombinaties (ook niet textiele) voor jou kunnen opleveren/ toevoegen/ betekenen. We laten ons daarbij inspireren door klassieke technieken uit vroeger tijden, door hedendaagse textielkunst en door wat er momenteel gaande is. We dagen je uit om deze te vertalen naar een eigen interpretatie.

Aan bod komen o.a. druktechnieken op stof, borduur- en transfertechnieken, hittemanipulatie, haak- en breitechnieken en mixed media.

Daarnaast ontvang je een syllabus met studiemateriaal omtrent materiaalkennis en ontwikkelingen in textiel door de historie heen.

Je houdt een werkmap of -boek bij waarin je al je opdrachten, proeven en bevindingen vastlegt.

Planning

Locatie: HAWAR -HAWAR -Oosterwoldseweg 33, 8421 RR Oldeberkoop

Lesdagen: 6 woensdagen, start 18-09-2019

Lestijd: 19:00 - 21:30

Startdatum
18-09-2019
Locatie
Olderberkoop
Prijs
180,00

Geen beschikbare plaatsen